Llíria participa en el Global Fòrum de Música de la ciutat coreana de Daegu Llíria participa en el Global Fòrum de Música de la ciutat coreana de Daegu
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria participa en el Global Fòrum de Música de la ciutat coreana de Daegu

 Llíria Brilla en el Global Fòrum de Música a Daegu | 


El municipi de Llíria ha estat present en el Global Fòrum de Música, celebrat els passats dies 9 i 10 de novembre a la ciutat sudcoreana de Daegu, representat pel tècnic de Turisme Llíria i punt focal de Llíria City of Music, Vicent Sesé.

Aquest esdeveniment organitzat per la Ciutat Creativa de la UNESCO, en la categoria de música, Daegu, ha comptat amb la participació d'institucions internacionals prestigioses i diferents ciutats convidades de la Xarxa, com Pésaro (Itàlia), Hannover (Alemanya), London (Canadà), Kansas City (Estats Units), Ambon (Indonèsia) i Da Lat (Vietnam).

En aquesta sisena edició del Fòrum Internacional de Daegu, s'ha abordat el paper de les Ciutats Creatives de la UNESCO en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'acció pel canvi climàtic. Han participat també ciutats de la Xarxa pertanyents al país asiàtic, com Busan, Seül i Jinju, així com diverses institucions culturals de Corea del Sud.

Llíria ha aportat la seua feina realitzada en aquests anys en aquest àmbit a través d'una ponència a càrrec del tècnic de Turisme. S'han destacat les dues grans societats musicals locals, la Banda Primitiva i la Unió Musical, i la tasca pedagògica del Conservatori Professional de Música de Llíria. Això contribueix al compliment dels objectius com l'Educació de Qualitat i el Treball Digne (ODS 4 i 5). Igualment, s'ha exposat la gestió de les àrees municipals de Cultura i Turisme per assolir objectius d'identitat i sentit de pertinença, amb el festival de Patrimoni Històric i Música Antiga "eMe"; o la Igualtat de Gènere (ODS 5) i Acció pel Clima (ODS 11) amb el LLUM Fest "Llíria Universal Music", entre altres iniciatives.

L'esdeveniment internacional ha conclòs amb un taller de les entitats participants sobre l'ODS 17, Aliances per assolir els Objectius, i amb la gala commemorativa del 20è aniversari del Festival Internacional d'Òpera de Daegu, en la qual s'ha projectat al Daegu Opera House un vídeo de felicitació de l'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, juntament amb altres representants de Ciutats Creatives de la UNESCO i institucions internacionals vinculades a la música.

El regidor de Turisme i de Ciutat Creativa UNESCO de Llíria, Paco García, ha destacat "la importància de la presència de Llíria en fòrums i trobades d'aquesta índole, com ha estat el cas de Daegu, amb l'objectiu de projectar la marca de Llíria en el panorama musical internacional".

A més, García ha manifestat que aquests tipus d'encontres "serveixen per reforçar llaços de cooperació exterior i gestar estratègies d'internacionalització, com ara la possible participació de joves intèrprets de Llíria en el programa de perfeccionament Solasian Youth Orchestra de Daegu, la creació d'un conveni de col·laboració entre ambdues ciutats, la programació d'agrupacions de Daegu a Llíria, com va ser el cas del Via Trio en l'última edició del LLUM Fest, o la gira per terres coreanes que va realitzar el Doble Quintet Llíria City of Music aquest passat estiu."


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal