L'incendi forestal de Montitxelvo preocupa pels vents forts i les evacuacions L'incendi forestal de Montitxelvo preocupa pels vents forts i les evacuacions
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'incendi forestal de Montitxelvo preocupa pels vents forts i les evacuacions


L'incendi forestal de Montitxelvo ha pujat ent intensitat aquest matí amb l'augment del vent procedent de l'oest, amb ràfegues que poden arribar als 70 km/h. Aquest incendi, que va començar dijous passat, ha provocat una sèrie d'evacuacions i preocupacions a la regió. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les condicions meteorològiques poden ser un repte per als bombers que lluiten contra les flames.

La intensitat del vent ha variat des de la nit, però aquest matí, el ponent s'ha intensificat de nou. Les temperatures no s'espera que siguin excessivament altes a la zona, amb valors entre 16 i 18 graus Celsius al migdia. La humitat relativa també és rellevant, amb valors que oscil·len entre el 40 i el 50%.

L'incendi ha forçat l'evacuació de Terrateig i altres zones, com Castellonet de la Conquesta, l'Ermita de Ador, Monte Corona, urbanitzacions i una residència. L'extensió de la zona afectada pel foc va arribar a les 1.400 hectàrees, amb un total de 600 persones evacuades i dos pobles confinats.

Els bombers han treballat intensament des de l'inici de l'incendi, amb la mobilització de diferents recursos, com brigades forestals, autobombes i altres equips d'extinció. No obstant això, les fortes ràfegues de vent van limitar l'ús de mitjans aeris per combatre les flames.

La situació es va agreujar quan l'incendi va creuar la frontera cap a la província d'Alacant, forçant l'evacuació de més zones i la declaració de la situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals, indicant un alt risc per a la població i els béns.

Les autoritats estan prenent mesures addicionals per afrontar l'incendi, incloent la mobilització de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i la creació d'un Punt de Comandament Avançat (PMA) i comunicació via satèl·lit (Satcom).

Carlos Mazón, el president de la Generalitat, ha expressat la seua preocupació i solidaritat amb els afectats, així com el seu reconeixement als professionals que treballen sense descans per controlar la situació.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal