L'exploradora i activista en defensa dels oceans Sylvia Earl visitarà el dilluns l'Oceanogràfic de València L'exploradora i activista en defensa dels oceans Sylvia Earl visitarà el dilluns l'Oceanogràfic de València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'exploradora i activista en defensa dels oceans Sylvia Earl visitarà el dilluns l'Oceanogràfic de València


   La doctora Sylvia Earl, biòloga, exploradora i activista en defensa dels oceans, visitarà l'Oceanogràfic de València dilluns que ve, 6 de novembre, amb motiu de la Setmana de la Ciència que se celebrarà fins al dia 16 d'eixe mes.

   L'experta estarà en el centre marí valencià dilluns que ve de la mà de Fundació Oceanogràfic i la Fundació Blava Marí per a conéixer els projectes d'investigació, conservació i divulgació

   La relació de la doctora Earl amb l'Oceanogràfic es remunta a 2008, quan va visitar per primera vegada el centre marí de València i va tindre l'honor d'inaugurar la Torre Oceans, que porta el seu nom en reconeixement a la seua significativa contribució científica i divulgativa.

   "La dama de les profunditats", com també és coneguda Sylvia Earl, visitarà de nou l'Oceanogràfic i aquesta vegada coneixerà de primera mà els projectes d'investigació, conservació i divulgació que es duen a terme en el centre marí de València.

   A més, liderarà una taula de diàleg titulada "A Sea of Hope" el mateix dilluns a la vesprada en l'Auditori del Mar Roig. Curiosament, aquesta xarrada se celebrarà en el mateix lloc on l'exploradora es va submergir en l'aquari fa ara quinze anys.

   La doctora Sylvia Earl estarà acompanyada per Maximiliano Bello, expert en Política Oceànica Internacional, i Juan Antonio Romero, biòleg i explorador oceànic. Una jornada en la qual conversaran sobre les expedicions i les inquietuds sobre el món marí.

   Oceanògrafa, investigadora, gestora i docent, Sylvia Earle ha dedicat la seua vida a l'exploració, la investigació dels fons marins i a la conservació dels oceans.

   Amb més de cent expedicions realitzades per tot el món i més de 7.000 hores de bussege en relació amb la investigació, en 1970 va encapçalar el primer equip d'exploradores submarines durant el Projecte Tektite, en el qual van viure durant dos setmanes a 18 metres de profunditat en les Illes Verges, i té un rècord d'immersió en solitari a 1.000 metres.

   Autora de més de 200 publicacions, Earle també ha escrit diversos llibres, participa en produccions televisives i en conferències en més de 90 països. A més, posseïx més de 25 doctorats honoraris i va ser designada "heroi del planeta" per la revista Estafe en 1998.

PREMIE PRINCESA D'ASTÚRIES DE LA CONCÒRDIA

   El seu "incansable" treball per la protecció dels oceans li va servir perquè, en 2018 amb 83 anys, rebera el premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia, recorden des de l'entitat valenciana.

   La visita de Sylvia Earl coincideix amb l'inici de la Setmana de la Ciència. Una jornada en la qual l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Museu dels Ciències mostraran de forma gratuïta alguns dels seus continguts a centres escolars i al públic general que s'acoste als exteriors de la Ciutat de les Arts i els Ciències els pròxims 8, 9 i 10 de novembre de 10 a 13:30 hores.

   Aquesta fira d'experiments està dissenyada per a despertar la vocació investigadora i exploradora de persones de totes les edats.

   Entre aquestes activitats programades es troba el taller "Ciència per la vida marina", on els participants podran submergir-se en el món de la investigació amb tortugues marines, balenes i dofins.

   Així mateix, tindran l'oportunitat de convertir-se en "Veterinaris per un dia" i aprendre sobre les principals malalties que afecten a les tortugues marines en el centre de recuperació ARCA del Mar.

   Des del Museu de les Ciències s'ha preparat una selecció d'experiències de 'La Ciència a escena', en la qual s'ensenyaran conceptes científics d'una manera divertida. Veure què passa amb el nitrogen líquid a -196 Cº, descobrir què és i para què serveix el Generador de Van de Graaff o comprovar els efectes del fred en un globus, són algunes dels sorprenents experiments que es realitzaran en directe.

UN CLOWNTÍFIC PER ALS AMICS

   Per als Amics de l'Oceanogràfic i de la Ciutat de les Arts i les Ciències s'ha preparat l'espectacle "Clowntífic", que tindrà lloc el dissabte 11 de novembre a les 10:15h en l'Auditori Mar Roig. En aquest esdeveniment, els més xiquets podran gaudir d'un dia ple de riures, jocs, humor i ciència al costat de pallassos científics.

   Finalment, el 16 de novembre a les 18:30h en el Restaurant Oceans, es duran a terme les "Trobades Científiques: Viatges per la Conservació".

   Durant aquesta cita, l'equip científic de la Fundació Oceanogràfic compartirà les seues experiències i descobriments dels seus viatges a llocs remots del planeta, incloent Cap Verd, Tiputini, Florida i l'Àrtic.

   Aquesta activitat, gratuïta i prèvia inscripció en la web de l'Oceanogràfic, està dirigida a tots els públics, especialment a estudiants i professorat universitari, professionals del món de l'acuariofilia i qualsevol persona interessada a especialitzar-se en el món de la biologia i conservació marina.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal