L'eurodiputat Margallo del PP trenca la sintonía dels alcaldes de Camp de Turia en Brusselles L'eurodiputat Margallo del PP trenca la sintonía dels alcaldes de Camp de Turia en Brusselles
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'eurodiputat Margallo del PP trenca la sintonía dels alcaldes de Camp de Turia en Brusselles

 

El viage institucional organitzat la setmana passada, on representants polítics dels municipis del Camp de Túria van viatjar a Brusselles per conéixer el funcionament de les institucions europees, ha deixat un gust agredolç. La sintonia entre alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores del PP, PSPV, Compromís i Vox ha sigut total, però un xicotet encontronazo ha entelat i disgustat els polítics de l'esquerra. El viatge, promogut per l'Ajuntament de Benaguasil a través de fons europeus i de la mà de l'eurodiputat del PP José Manuel García Margallo, no havia de tindre color polític, però la intervenció de l'exministre ha molestado al PSPV i Compromís.

Un dels actes ineludibles del viatge per a ser plenament finançat era mantindre una reunió amb un representant del parlament, on havia de contar el funcionament d'aquesta gran institució que tan lluny i a prop està del localisme. Així, Margallo va prendre la paraula davant dels 19 representants del Camp de Túria a més d'un altre grup de munícipes d'una altra part d'Espanya, i l'inici no va ser del gust de tots, ja que en el seu inici va carregar contra el pacte recentment segellat entre el PSOE i Junts per Catalunya. Segons les fonts consultades per Levante-EMV, l'exministre va comparar la llei "amb el cop d'estat del 23F" i "amb els atemptats d'ETA", a més de ser "la ruptura de l'Estat de Dret". Un argumentari que ha fet servir el PP al llarg d'aquestes setmanes des que es va saber del pacte i que no va agradar als sis representants del PSPV i als dos de Compromís.

Tan és així que tres d'ells van abandonar la reunió després d'haver demanat la paraula per mostrar el seu disgust, on se li va dir a Margallo "que no estava sent respectuós i que no estàvem d'acord" amb el que estava dient, ja que atacava directament al president del Govern, Pedro Sánchez, president també del partit del qual formaven part.

Les mateixes fonts asseguren que Margalló va interrompre la persona que intervenia expressant el seu malestar, la qual cosa va provocar que abandonaren la sala. Allà, una persona de l'equip de l'eurodiputat els va recordar que la presència en aquesta reunió era obligatòria per a poder percebre els fons que sufragaven aqueix viatge, pel que van negociar que entrarien quan acabara la seua intervenció política i començara la institucional.

Dit i fet. Quan va acabar l'encontre, els socialistes van tornar a demanar la paraula per a explicar per què havien reaccionat així, i van subratllar que si consideraven que la norma era "anticonstitucional", seria el Tribunal Constitucional qui ho diria, no un polític, en representació del Parlament Europeu, en el marc d'un viatge institucional i de totes les ideologies polítiques.

Els representants d'esquerra del Camp de Túria consideren que el viatge ha anat sobre rodes i ha prevalgut la sintonia personal entre tots els munícipes, més enllà dels partits als quals pertanyen, perquè "ens uneix la nostra cultura municipal, i podem discrepar en allò polític, però sempre des del respecte". "Fins i tot hi havia persones del PP que van reconéixer que estava fora de lloc, que va ser un moment violent", assenyalen les mateixes fonts.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal