Les bases del PSOE avalen per àmplia majoria els pactes amb SUMAR (87'13%) i també amb altres formacions; han participat el 63,4% Les bases del PSOE avalen per àmplia majoria els pactes amb SUMAR (87'13%) i també amb altres formacions; han participat el 63,4%
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les bases del PSOE avalen per àmplia majoria els pactes amb SUMAR (87'13%) i també amb altres formacions; han participat el 63,4%

       


La militància del PSOE ha avalat per àmplia majoria, un 87,13 per cent, els pactes d'investidura amb Sumar i altres formacions en la consulta en què han votat el 63,4 per cent dels militants, segons fonts del partit.

Així, les bases socialistes, al voltant de 172.600 inscrits, han validat amb un 87,13 per cent dels vots els pactes d'investidura de Pedro Sánchez amb Sumar i altres formacions mentre segueixen les negociacions amb Junts enmig dels entrebancs amb la llei d'amnistia.

El Comitè Federal del PSOE va aprovar el passat dissabte la consulta a les bases que va començar el dilluns i en què s'ha pogut votar de forma telemàtica fins al divendres 3 a les 12.00 hores i presencial aquest dissabte fins a les 20.00 hores a les agrupacions municipals o de districte del PSOE al llarg del país i que, segons recullen els Estatuts del partit, les consultes sobre acords de govern són obligatòries i el seu resultat, vinculant.

"Recolzeu l'acord per a formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d'altres formacions polítiques per a assolir la majoria necessària?", ha estat la pregunta que el PSOE ha fet a les bases i que ha estat refrendada amb un 87,13 per cent dels vots, dels quals un 11,93% ha votat en contra, amb el 92% escrutat.

Si bé en la pregunta no esmenta una possible llei d'amnistia, sí s'ha preguntat a la militància sobre els possibles acords que el PSOE podria adoptar amb les formacions independentistes que la reclamen. Així, els pactes amb ERC, EH Bildu i BNG ja estan tancats, encara que continua la negociació amb Junts i encara falta segellar l'acord també amb el PNV.

La militància del PSC avala els pactes amb altres formacions amb un 61,6 per cent de participació

Així mateix, la militància del PSC ha avalat aquest dissabte amb un 85,4 per cent els pactes del partit per a investir a Sánchez en una consulta en què han votat el 61,6 per cent dels afiliats.

ACORD AMB ERC

L'acord entre el PSOE i ERC per a la investidura de Pedro Sánchez contempla la llei d'amnistia, la continuïtat de la taula de negociació, el traspàs integral de Rodalies i una condonació de part del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), que correspon a 15.000 milions d'euros.

També el PSOE ha aconseguit un principi d'acord amb el BNG que inclou, entre altres, la implantació de trens de rodalia aquesta legislatura, com a mínim, a les àrees d'A Corunya-Ferrol i Vigo-Pontevedra. A més, altres mesures pactades són fins a un 75 per cent de bonificacions per als usuaris freqüents i recurrents de l'AP-9 i l'AP-53 i una condonació del 20 per cent del deute corresponent al FLA, a més de la dotació de nous jutjats de violència de gènere.

RESULTATS SIMILARS A LA CONSULTA DE 2019

Resultats similars es van extreure de l'última votació a què van ser convocats els militants socialistes en 2019 preguntats per un preacord per a conformar un Govern progressista de coalició amb Unides Podem quan la participació va assolir el 63,01% i va ser ratificat amb el 92% dels vots.

En aquell moment els vots emesos van ser 103.718, dels quals 95.421 van votar 'sí', un 0,95 per cent va votar 'no' i un 0,12 per cent va ser comptat com a vot nul.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal