L'Ajuntament de Riba-roja de Túria Aprova una Nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana L'Ajuntament de Riba-roja de Túria Aprova una Nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria Aprova una Nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana

Sancionarà amb fins a 500 euros els excrements de gos en la via pública i amb fins a 1.000 euros les pintades en els béns públics sense autorització municipal

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana que substitueix l'anterior, la qual estava vigent durant trenta anys. Aquesta nova regulació introdueix sancions per a diverses infraccions, incloent-hi la deixada d'excrements de gos a la via pública i les pintades en bens públics sense autorització municipal. L'objectiu principal d'aquesta mesura és promoure una convivència respectuosa i harmoniosa a Riba-roja de Túria.

La nova ordenança municipal ha estat aprovada pel plenari de l'Ajuntament i compta amb el suport del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), a més dels vots a favor del Partit Popular i Vox, i l'abstenció de Compromís i Esquerra Unida-Podem. Aquest suport transversal reflecteix la importància de la convivència ciutadana i la necessitat d'establir normes clares per a mantenir un entorn respectuós i agradable per a tots els veïns i veïnes del municipi.

També detalla una sèrie de normes i restriccions destinades a evitar conductes que puguen pertorbar la convivència ciutadana i la tranquil·litat pública. Un dels aspectes més destacats és la prohibició de deixar excrements de gos a la via pública. En cas de no complir aquesta normativa, els propietaris podrien enfrontar-se a multes que oscil·len entre 60 i 500 euros, segons la gravetat de la infracció.

A més de les restriccions relatives als animals de companyia, la nova ordenança aborda altres qüestions importants per a mantenir un entorn cívic i agradable. S'han establert sancions per a les persones que realitzen pintades en béns públics sense l'autorització de l'Ajuntament, amb multes que poden arribar fins als 1.000 euros. Això té com a objectiu prevenir els actes de vandalisme i garantir la conservació del patrimoni municipal.

La normativa també s'enfronta a altres qüestions que poden pertorbar la convivència ciutadana, com els sorolls excessius o la producció elevada d'ambientació musical. En aquests casos, les sancions oscil·len entre 60 i 500 euros. També es prenen mesures en contra de l'emissió de sorolls domèstics que superen els límits de la tranquil·litat pública i l'emissió d'olors molestos i perjudicials per a les persones.

Les infraccions més greus, com llançar fems o residus a la xarxa de clavegueram o la via pública que dificulten el trànsit o causen insalubritat, podrien comportar sancions de fins a 1.000 euros. A més, la destrucció de béns públics o privats, com pintades en façanes o mobiliari urbà, també serà sancionada amb multes econòmiques.

En cas de la comissió de dues o més infraccions greus, aquestes seran considerades molt greus i les sancions econòmiques podrien arribar fins als 3.000 euros en total. La normativa també preveu la reposició dels danys causats i la indemnització dels perjudicis. A més, les sancions podrien ser reduïdes en un 50% si es paguen abans de l'inici del procediment o un 30% si es paguen abans de la resolució definitiva.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància d'aquesta nova ordenança per a regular la convivència entre les persones i adaptar-se a la nova realitat social. Aquesta normativa és fonamental per a construir un municipi respectuós, tolerant i en harmonia en el dia a dia de la societat local.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal