La Rentrée Literària de Bromera: Novetats amb Veu Femenina i Diversitat Literària La Rentrée Literària de Bromera: Novetats amb Veu Femenina i Diversitat Literària
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Rentrée Literària de Bromera: Novetats amb Veu Femenina i Diversitat Literària

Foto E.P:

Novetats per a tots els públics, més veus femenines i les traduccions internacionals d'autors consolidats protagonitzen la 'rentrée' literària de Bromera.  #Bromera #RentréeLiterària #NovetatsLiteràries #DiversitatLiterària #VeuFemenina #TraduccionsInternacionals #LlegirEnValencià

Bromera, una editorial valenciana de renom, ha revelat les seves principals novetats literàries per a la tardor de 2023. En una roda de premsa realitzada a la llibreria Vol de Paraules de València, els editors Marc Senabre i Paula Soriano han compartit emocionats les obres que marcaran la pròxima temporada. A més d'aquests dos editors, tres autores han estat presents per presentar algunes de les apostes importants de l'editorial: 'Argila i calç', d'Elvira Cambrils; 'Les absències', d'Irene Klein Fariza, i 'Una habitació als núvols', de Patricia Campos.

La principal característica de la nova temporada de Bromera és la diversitat. L'editorial aposta per "novetats destacades per a tots els públics". A més, s'ha centrat en la renovació de la seva col·lecció infantil més emblemàtica, coneguda com 'El Micalet Galàctic'. Això significa que tant joves com adults trobaran obres interessants per llegir.

En l'àmbit dels adults, Bromera destaca la incorporació de noves veus femenines al seu catàleg. Aquesta és una tendència important en la indústria literària, ja que dóna veu a les dones i les seves experiències. A més, l'editorial aposta per les traduccions internacionals d'autors consolidats, fent que la literatura global siga més accessible als lectors valencians.

Una de les obres més esperades per a l'inici de 2024 és el nou llibre de Pierre Lemaitre, el segon títol de la tetralogia 'Els anys gloriosos'. Aquesta promesa literària promet captivar als lectors amb les seves històries i personatges envoltats de misteri i intriga.

Marc Senabre, un dels editors de Bromera, ha destacat "l'aposta decidida" de l'editorial per la narrativa dirigida al públic adult. L'Eclèctica, la col·lecció insigne d'aquest sector, presenta un catàleg per a la tardor de 2023 que combina grans noms internacionals amb noves veus que s'incorporen a l'editorial.

No obstant això, el punt culminant de la nova temporada de Bromera són les veus femenines que dominen les pàgines de les seues obres. Montserrat Morera Escarré ha donat inici a aquesta temporada amb la publicació d''Aures', una compilació de relats que revela l'extraordinària habilitat de les dones per contar històries fascinants. Elvira Cambrils, guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la, ha publicat 'Argila i calç', una obra que posa de manifest la importància de la sororidad entre dones i la necessitat de no oblidar les històries de violència. La novel·la explora la relació de dues protagonistes, Amina i Blanca, i com es complementen mútuament en una narració emocionant.

L'oferta de l'editorial també inclou obres d'autors valencians destacats. Josep Franco, 40 anys després de la seua primera novel·la, ha retornat a Bromera amb el seu treball 'Si tenim vida i salut', oferint una visió de la cultura i la seua supervivència en una època passada.

La diversitat també es reflectix en el catàleg de la col·lecció 'Trànsit', dirigida al públic juvenil. Irene Klein Fariza, guanyadora del Premi València Nova de Narrativa en Valencià, ha escrit 'Les absències', una obra original que involucra activament als lectors en la construcció de la història. Aquesta obra de relats interconnectats desafia les expectatives i demana als lectors que formin el trencaclosques amb les històries que llegixen.

En la mateixa col·lecció, Paco Esteve presenta 'Somiaria libèl·lules', una obra que ens convida a desafiar els límits i trencar els estereotips, destacant la importància de ser autèntic.

Les traduccions internacionals també tenen un lloc destacat en el catàleg de Bromera. John Banville, utilitzant el pseudònim de Benjamin Black, presenta 'Les germanes Jacobs', una novel·la de misteri que manté als lectors en suspens fins a l'última pàgina.

El futur promet ser emocionant per als lectors valencians, ja que Bromera continuarà enriquint el panorama literari amb novetats que atreuen a una àmplia audiència. La diversitat i les veus femenines estan a l'ordre del dia, oferint històries que toquen els cors dels lectors i els transporten a altres mons.

NOVEL·LA IL·LUSTRADA I GRÀFICA INFANTIL

   La novel·la gràfica infantil continua sent una de les apostes destacades del nou curs amb la publicació de més títols i la consolidació de les sèries més reeixides. Al setembre es va sumar a la col·lecció 'La Tira' 'Una habitació als núvols', de Patricia Campos i Teresa Broseta, un cant a l'optimisme, la importància de ser un mateix i el qüestionament dels estereotips de gènere.

   Campos ha afirmat que en aquesta obra ha volgut exposar els problemes als quals s'enfronten les dones quan volen entrar en un món tradicionalment d'hòmens, com és el cas de l'aviació.

   També s'incorporen 'Els Robotots al jardí de les Hespèrides', d'Oriol Canosa i Jordi Sunyer, i caldrà esperar fins a novembre per a poder llegir 'Misteri a Nadàlia', de Jacobo Feijóo i Martín Rodríguez, la tercera aventura de Carmilla LeFanú, la protagonista de la sèrie 'Claus'.

   L'univers de Rocio Bonilla i el seu personatge més entranyable continuaran ampliant-se, amb un nou calendari de 'Minimoni' per a 2023-2024 i el puzle 'Four Seasons', dedicat a les quatre estacions. A més, per als lectors i les lectores més xiquets, la sèrie 'Babymoni' afig el títol 'Estic contenta!', i al novembre es publicarà la versió en cartó de 'Què és això de l'amor, Minimoni?', dirigida el públic de 0 a 3 anys.

   En àlbum il·lustrat, destaca 'Tacatac!', un nou llibre d'Anya Damirón amb l'il·lustrador Pablo Pino: 'El monstre de l'armari odia el Nadal', de l'autor francés Antoine Dole, o l'àlbum de Bertomeu 'Un partit de por. Els espantacriatures contra Pataxula'.

   Aquest trimestre la col·lecció El Micalet Galàctic renova disseny a partir de la publicació del clàssic 'El fantisma Kasimir', d'Angela Sommer-Bodenburg. El nou disseny passa per la introducció del color en les sèries de 6 a 10 anys i d'una proposta gràfica "més atractiva que enriquirà l'experiència lectora dels més xiquets". El canvi de disseny forma part d'una estratègia d'impuls de la col·lecció de lectures referent de Bromera i s'acompanyarà de diverses accions en llibreries i escoles.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal