La presidenta de Les Corts, en una votació: 'Anem a votar a mà alçada i que els donen per sac' La presidenta de Les Corts, en una votació: 'Anem a votar a mà alçada i que els donen per sac'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La presidenta de Les Corts, en una votació: 'Anem a votar a mà alçada i que els donen per sac'

La presidenta de Les Corts, la ultradretana Llanos Massó, ha protagonitzat un moment destacat durant una votació a l'hemicicle, expressant la seua frustració amb els problemes en el sistema de votació. Després de varies vegades, la presidenta va dirigir-se al vicepresident de la Mesa, Alfredo Castelló, amb les paraules: "Anem a votar a mà alçada i que els donen per sac".

Aquest incident va ocórrer durant la votació de l'esmena de Compromís als pressupostos de la Generalitat per a 2024, que finalment va ser rebutjada pels grups que donen suport al Consell (PPCV i Vox).

Massó va mostrar la seua frustració davant de les falles del sistema de votació i va proposar una votació a mà alçada com a alternativa. Aixòva generar diverses reaccions entre els diputats, i la votació va continuar amb aquesta modalitat, registrant-se els vots a favor i en contra.

Les crítiques no van tardar a arribar des de l'oposició, especialment a través de les xarxes socials. L'expresident de la Generalitat, Ximo Puig, va compartir el vídeo amb l'expressió de Massó, mentre que la síndica del PSPV, Rebeca Torró, va destacar la seua participació en una protesta contra l'amnistia.

Des de Compromís, la diputada Mònica Álvaro va qüestionar la qualitat humana de Massó en la seua gestió de l'hemicicle. D'altra banda, el diputat de Vox Jesús Albiol va defensar la presidenta, responent als crítics amb la seua postura.

Aquesta situació, marcada per la controvèrsia, posa de manifest els desafiaments i tensions en l'àmbit polític valencià, amb una presidenta de les Corts que es manifesta "educada i demòcrata", els seus gestos, les seues paraules i sobretot el seu "taranà", tot un exemple d'una persona que es caracteritza per fugir de la pancarta si posa "violència de gènere", dels actes de consens i amb un marcat perfil ultradretà.

 El resultat de la votació va ser el no a l'esmena a la totalitat presentada pel PSPV, amb 52 vots en contra i 43 a favor.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal