La NASA ha interromput comunicacions amb Marte pel fenomen de la conjunció solar La NASA ha interromput comunicacions amb Marte pel fenomen de la conjunció solar
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La NASA ha interromput comunicacions amb Marte pel fenomen de la conjunció solar

 La NASA ha suspés les ordres a les seues missions a Marte a causa de la conjunció solar, un fenomen que es produeix cada dos anys quan la Terra i Marte es troben a bandes oposades del Sol. Tot i això, les missions continuen recopilant dades importants sobre el Planeta Roig.

La NASA ha pres la decisió de suspendre temporalment les comunicacions amb les seues missions a Marte, ja que la Terra i el Planeta Roig es troben en llocs oposats respecte al Sol. Aquesta situació, coneguda com la conjunció solar de Marte, es produeix cada dos anys i afecta la capacitat de transmissió de dades entre la Terra i les naus espacials a Marte.

Durant aquest període, el Sol emet gas ionitzat calent des de la seua corona cap a l'espai. A causa de la conjunció solar, quan la Terra i Marte no poden "veure's" entre elles, aquest gas pot interferir en els senyals de ràdio si els enginyers intenten comunicar-se amb les naus espacials a Marte. Això podria afectar els comandaments i provocar un comportament inesperat als nostres exploradors de l'espai profund.

Com a mesura de precaució, els enginyers de la NASA envien llistes de comandaments senzills a les missions de Marte per a ser executats durant algunes setmanes. Aquest any, la majoria de les naus deixaran de rebre comandaments entre el 12 i el 25 de novembre.

Tanmateix, això no significa que els exploradors robòtics queden inactius. Els ròvers Perseverance i Curiosity de la NASA continuaran monitorant els canvis en les condicions de la superfície, el clima i la radiació mentre es mantenen estacionats. Tot i estar momentàniament a terra, l'helicòpter Ingenuity utilitzarà la seua càmera a color per estudiar el moviment de l'arena, un repte constant per a les missions a Mart. Les sondes espacials Mars Reconnaissance Orbiter, MRO, i Odyssey continuaran prenent imatges de la superfície. I MAVEN continuarà recopilant dades sobre les interaccions entre l'atmosfera i el Sol.

Malgrat que la NASA sol rebre actualitzacions sobre l'estat de la flota de Marte durant la conjunció, hi haurà dos dies en què l'agència no tindrà notícies perquè el Planeta Roig estarà completament darrere del disc solar.

Un cop finalitze la moratòria (com es coneix la pausa de les comunicacions), els orbitadors transmetran totes les dades científiques pendents a la Terra, i les naus espacials podran rebre instruccions de nou.

Roy Gladden, gerent de la Xarxa de Retelevisió de Marte al Laboratori de Propulsió a Cohet de la NASA al sud de Califòrnia, va declarar: "Els nostres equips de missions han passat mesos preparant llistes de tasques per a totes les nostres naus espacials a Marte. Encara podrem saber d'elles i comprovar el seu estat de salut a les pròximes setmanes."

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal