La militància d'IU avala l'acord de Govern entre Sumar i PSOE La militància d'IU avala l'acord de Govern entre Sumar i PSOE
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La militància d'IU avala l'acord de Govern entre Sumar i PSOE

La militància d'Izquierda Unida ha donat el seu suport majoritari a l'acord de govern amb el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) dins de la coalició Sumar. Segons els resultats de la votació, un 85% dels membres de la formació política han recolzat la proposta de direcció liderada per Alberto Garzón i han subscrit el pacte de govern signat per Yolanda Díaz i Pedro Sánchez.

La participació en aquest procés ha estat d'un terç del cens actiu de militants i simpatitzants, un fet que ha suscitat certa reflexió sobre l'abast real d'aquesta decisió dins de l'organització. La portaveu federal d'Izquierda Unida, Sira Rego, ha posat de relleu l'ampli suport rebut per l'acord i la conformació del nou govern de coalició. En una compareixença davant dels mitjans de comunicació a la seu d'IU Andalusia, ha agraït la mobilització dels militants i la seva implicació en aquest procés decisiu.

La pregunta formulada als membres del partit era clara i concisa: "Sobre la base de l'acord de govern acordat entre Sumar i PSOE, estàs d'acord que Izquierda Unida participe en un govern de coalició entre Sumar i PSOE?" Aquesta redacció va ser consensuada en una reunió prèvia de la Coordinadora Federal de la formació política, amb l'objectiu de proporcionar claredat i transparència al procés de consulta.

Rego ha destacat l'esforç de les assemblees del partit per facilitar la participació dels militants, tant a través de la votació telemàtica com de la presencial, assenyalant l'important paper que han jugat en aquesta presa de decisió. A més, ha assenyalat que aquest moviment de decisió democràtica és un pas significatiu dins del panorama polític actual, donant a entendre la importància de la participació i el suport de la base en la presa de decisions rellevants per al futur del país.

És destacable assenyalar que aquesta decisió de la militància d'Izquierda Unida-Esquerra Unida representa el primer pas dins de la coalició Sumar per a l'aval de la participació dels partits en el nou govern. 

La dinàmica de consultes i suports dins de les diferents formacions polítiques que integren la coalició Sumar evidencia la importància de la participació ciutadana i dels processos democràtics en la presa de decisions polítiques rellevants. La transparència i la claredat en aquests processos són fonamentals per a la construcció d'un marc polític sòlid i cohesionat, en el qual la veu de la ciutadania tinga un paper central en la configuració del futur de la nació.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal