La militancia de Compromís ratifica l'acord entre PSOE i Sumar per a la investidura de Pedro Sánchez La militancia de Compromís ratifica l'acord entre PSOE i Sumar per a la investidura de Pedro Sánchez
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La militancia de Compromís ratifica l'acord entre PSOE i Sumar per a la investidura de Pedro Sánchez


La militància dels tres partits de Compromís (Més, Iniciativa i VerdsEquo) ha ratificat, amb un 88,75 per cent dels vots a favor, l'acord assolit entre el PSOE i Sumar, grup en el qual estan integrats al Congrés, per a la investidura de Pedro Sánchez.

D'aquesta manera,  la militància ha avalat que Compromís "forme part de la majoria parlamentària per a conformar un govern progressista de coalició", tal com es formulava en la consulta.

El 88,75% dels militants ha votat a favor de l'acord, enfront d'un 7,19% que s'ha pronunciat en contra. El 4,06% s'ha abstingut. La participació ha sigut d'un 85%, segons ha informat la coalició en les seues xarxes socials.

Compromís va obrir dilluns a la vesprada una consulta telemàtica per a consultar els militants dels seus tres partits (Més, Iniciativa i VerdsEquo). Els estatuts de les formacions integrades en la coalició estableixen que es deu ratificar aquest acord. La consulta ha finalitzat aquest dimarts a les 20.00 hores.

En un comunicat, la coalició va explicar que l'executiva, reunit el dilluns després de mesos sense convocar-se davant les diferències sorgides entre Iniciativa i Més a compte de l'elecció d'Enric Morera com a senador en substitució de Carles Mulet, va valorar molt positivament el resultat de les negociacions amb el PSOE per a formar un nou govern progressista.

Negociacions, va subratllar, que han finalitzat amb un acord que fa "un reconeixement explícit a l'agenda valenciana" amb el compromís d'aprovar un nou sistema de finançament autonòmic, la compensació a les autonomies infrafinançades i "nombrosos avenços en drets socials i ecològics".

"Amb aquest acord de governabilitat, Compromís una vegada més exerceix com a principal avalador de la defensa dels interessos valencians en el Congrés, aconseguint reivindicacions històriques per a millorar la vida dels valencians", va defensar.

Per a la coalició, un dels punts més importants de l'acord és la condonació d'una part del deute històric generat per dècades d'infrafinançament en la Comunitat Valenciana. Segons els seus càlculs, suposarà que la Generalitat arribe a desprendre's de 10.000 milions d'euros del seu actual deute acumulat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal