La gran Festa del Dux arriba a Riba-roja de Túria del 17 al 19 de novembre La gran Festa del Dux arriba a Riba-roja de Túria del 17 al 19 de novembre
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La gran Festa del Dux arriba a Riba-roja de Túria del 17 al 19 de novembre

L'esdeveniment anual recrea la cultura i costums visigots dels antics pobladors de Pla de Nadal i València la Vella.

La localitat de Riba-roja de Túria s'engalana per acollir un dels esdeveniments més significatius i únics de la Comunitat Valenciana, la Festa del Dux. Aquesta celebració anual ret homenatge a la cultura visigoda i s'inspira en els jaciments de Pla de Nadal i València la Vella. Aquest any, la VII edició de la gran Festa del Dux promet superar les expectatives dels visitants amb una programació variada i atractiva.

Un viatge en el temps a l'època visigoda

Del 17 al 19 de novembre, el cor del centre històric de Riba-roja de Túria es convertirà en un escenari que ens transportarà a l'època visigoda. El mercat visigot serà un dels punts forts de la festa, amb un recorregut ampliat que permetrà als visitants submergir-se en la vida i els costums d'aquell període. Aquí, podrem trobar productes decoratius, aliments, joguets i molts altres articles, tots ells elaborats artesanalment.

Els visitants tindran l'oportunitat d'observar la recreació d'oficis visigots ancestrals i veure el procés de creació en viu. A més a més, es podran conéixer la història i la cultura visigoda a través de visites guiades al Museu Visigot de Pla de Nadal i al jaciment de València la Vella.

Esdeveniments destacats per a tota la família

La Festa del Dux ofereix entreteniment per a tots els públics, amb exhibicions de falconeria, música en viu i tallers que expliquen la numismàtica, l'escriptura, la vestimenta i els escuts de l'època. Els amants de la història visigoda tenen una cita el dissabte 18 a partir de les 17.30 hores, on l'equip d'arqueòlegs de l'ICAC oferirà xarrades informatives a la Sala d'Audiovisuals d'El Molí.

La música i la dansa també seran protagonistes en aquesta festa. El Conservatori Professional Municipal de Dansa de Riba-roja de Túria oferirà l'espectacle "La Dansa de Teodora" en la Plaça de l'Ajuntament, i el diumenge 19, a les 11.00 hores, en la Plaça de la Torre, el Ballet José Huertas delectarà amb una peça de l'obra "Tebdemir: Dux i Rex". Eixe mateix dia, a les 11.30 hores en aquesta mateixa plaça, es podrà presenciar la recreació del Pacte de Tebdemir.

Gastronomia visigoda

Els amants de la gastronomia podran gaudir de la Ruta Gastronòmica Visigoda, on podran degustar deliciosos dolços i plats inspirats en l'època visigoda. Aquesta ruta inclourà forns tradicionals i restaurants del municipi, que oferiran productes típics com ‘El Bes Visigot’, ‘Teodores’ i una gran varietat de tapes visigodes.

 Una experiència inoblidable

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat que "la Festa del Dux és una experiència inoblidable per a tota la família, amb un component lúdic, però també històric i cultural". Raga ha subratllat l'aposta de Riba-roja com a destinació turística d'interior de qualitat, destacant els recursos patrimonials, culturals i històrics de la zona, en un entorn natural únic com el Parc Natural del Túria.

Per a més informació detallada sobre les activitats i els horaris de la Festa del Dux, podeu consultar el lloc web [www.ribarojadeturiaturismo.com](www.ribarojadeturiaturismo.com) o les xarxes socials.

Una festa única que transporta als visitants a l'època visigoda. Descobreix els costums, la història i la gastronomia d'aquesta cultura a Riba-roja de Túria del 17 al 19 de novembre.

  


'



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal