La Franja de Gaza es queda sense el seu últim molí i no tindrà farina 'en un futur pròxim', segons l'ONU La Franja de Gaza es queda sense el seu últim molí i no tindrà farina 'en un futur pròxim', segons l'ONU
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Franja de Gaza es queda sense el seu últim molí i no tindrà farina 'en un futur pròxim', segons l'ONU

 Les Nacions Unides han denunciat aquest dijous la destrucció dell últim molí de farina que encara estava en funcionament a la Franja de Gaza, deixant la regió sense la capacitat de produir localment un producte bàsic per a la dieta dels gazatís "en un futur pròxim", enmig de greus mancances alimentàries derivades del conflicte que va esclatar fa més d'un mes.

Les cues per a aconseguir pa han deixat una de les imatges més impactants en les últimes setmanes dels problemes que enfronta la població de la Franja per a abastir-se, degut entre altres raons a la progressiva paralització dels molins. L'últim a continuar operatiu, el d'As Salam, a Deir al Balá, va ser assolit per un atac el dijous i va quedar "destruït", segons l'Oficina per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA) de l'ONU.

Les fleques s'han vist obligades a aturar la seua activitat "per falta de combustible, aigua i farina de blat" i per "danys estructurals". L'OCHA afirma que ja no hi ha farina al mercat, tot i que la situació alimentària és especialment greu al nord, principal focus de l'ofensiva llançada el 7 d'octubre per les Forces de Defensa d'Israel (FDI) en resposta als atacs de Hamàs.

El Programa Mundial d'Aliments ha emés diverses advertències sobre l'empitjorament de la situació, i l'ONU ja ha detectat un canvi en els patrons de consum que porta a ometre o reduir menjars o a consumir aliments crus de manera "poc convencional", com "combinacions de ceba crua i albergínia sense cuinar".

Des de l'obertura del pas fronterer de Rafah el 21 d'octubre, han ingressat a Gaza més de 1.100 camions amb ajuda, però totes les organitzacions coincideixen que és insuficient. Una de les principals demandes gira entorn de l'entrada de combustible, després que el dijous l'agència per als refugiats palestins (UNRWA) rebés per primera vegada un carregament de 23.000 litres.

L'atac indiscriminat que està cometent Netanyahu i que ja ha ocasionat més d'11.500 morts, tots ells civils sense res a veure amb l'atac del 7 d'octubre, és vist per la comunitat internacional amb una tranquil·litat que espanta els defensors dels drets humans. A més, la fam provocada, no per la guerra, sinó per les condicions de bloqueig especial fetes per l'exèrcit en el seu "càstig indiscriminat", causarà un altre gran nombre de morts civils. La desaparició dels hospitals i la seua destrucció ja ha matat a nadons en incubadores. Fins a quan!

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal