La Diputació de València aprova 23 projectes de Cooperació Internacional per un import d'un milió d'euros La Diputació de València aprova 23 projectes de Cooperació Internacional per un import d'un milió d'euros
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València aprova 23 projectes de Cooperació Internacional per un import d'un milió d'euros

La Diputació de València ha destinat més d'un milió d'euros per subvencionar 23 projectes de cooperació internacional en diversos països. Aquesta iniciativa busca promoure la pau, la dignitat i els drets humans en regions desfavorides.

La delegació de Cooperació Internacional de la Diputació de València, sota la direcció de la vicepresidenta primera, Natalia Enguix, ha anunciat una inversió de més d'un milió d'euros per a finançar 23 projectes de cooperació al desenvolupament duts a terme per diverses ONGD en països com El Salvador, Perú, Senegal, Colòmbia, Bolívia, Índia, Equador, Guatemala, Cuba, Moçambic, Palestina, Burkina Faso, Etiòpia i República Dominicana.

Segons les paraules de Natalia Enguix, "estem a favor de la pau i la dignitat de tots els pobles, i en contra de qualsevol acció que perjudique o pose en risc la població civil". En aquest sentit, la vicepresidenta primera de la Diputació ha expressat el suport incondicional de l'organització "a les associacions i col·lectius, sense ànim de lucre, que dia rere dia es dediquen a garantir els drets bàsics de persones vulnerables, com ara alimentació, assistència sanitària i, per descomptat, la dignitat de dones i xiquets".

La Junta de Govern d'octubre ha aprovat el pagament d'ajudes que oscil·len entre 40.000 i 48.000 euros, en funció de la puntuació obtinguda en la baremació dels tècnics provincials. Aquestes ajudes contribuiran al desenvolupament de projectes en països afectats per la pobresa o les guerres, sobretot en el context d'una crisi humanitària. Simultàniament, l'organisme provincial ha aprovat una altra línia de subvencions per a activitats de sensibilització, amb una partida de 150.000 euros que beneficiarà una vintena d'ONGD amb seu i acció a la província.

Els projectes aprovats en aquesta convocatòria inclouen conferències, exposicions artístiques, cursos, jornades i activitats d'educació per al desenvolupament en escoles, centres educatius i universitats, col·laboració en el XV Festival Internacional de Cinema i Drets Humans, accions de sensibilització sobre la realitat Nord-Sud des de la tasca conjunta, i promoció dels ODS, la solidaritat i la multiculturalitat, entre altres tipus d'activitats.

Dins dels col·lectius i organismes subvencionats per a la realització de projectes i activitats de sensibilització social en l'àmbit de la província, trobem entitats com Cruz Roja, Psicòlegs sense Fronteres, Justícia Alimentària, Solidaritat Internacional PV, Viviendas para los Sintecho, Movimiento por la Paz, el Desarme y la Libertad, Globalmon, Itaka Escolapios i One Day Yes. Les campanyes finançades per la Diputació, amb quantitats entre els 7.000 i els 8.000 euros, estan relacionades amb la promoció dels drets de les dones en el món, la igualtat de gènere, l'existència d'altres mons possibles, la inclusió dels ODS en processos educatius, l'intercanvi de sabers i la promoció d'una ciutadania global pacífica, inclusiva i humanitària.

Sobirania alimentària, empoderament de la dona i cultura de pau

Pel que fa als projectes de cooperació internacional, la Diputació ha subvencionat diverses activitats, com ara una iniciativa de l'associació Solidaritat Perifèries del Món destinada a reforçar les capacitats polítiques, tècniques i administratives amb perspectiva de gènere en les ràdios i xarxes de comunicació d'El Salvador. Al Perú, Farmacèutics Mundi ha rebut ajuda per garantir l'alimentació saludable en dones embarassades i xiquets i xiquetes de menys de cinc anys en comunitats vulnerables andines. A Colòmbia, YMCA treballa per aconseguir l'empoderament social i econòmic de dones víctimes de violències a la localitat de San Cristóbal Sud, a Bogotà.

A Bolívia, la Fundació Musol rebrà ajuda per promoure els drets humans a l'aigua i la salut en diferents comunitats de Cochabamba. Proclade, per la seua banda, rebrà ajuda de la Diputació per garantir el dret a l'habitatge a 20 dones rurals en el districte indi de Viluppuram. A Espanya, la Fundació Vicente Ferrer facilita l'accés a recursos hídrics per a ús agrari a famílies agricultores de comunitats desfavorides d'Anantapur, mitjançant la construcció d'un embassament. L'associació Entrepobles compta amb el suport provincial per defensar pobles indígenes d'Equador dels efectes de l'activitat petroliera a l'Amazònia equatoriana.

A més, la delegació provincial de Cooperació Internacional subvencionarà altres actuacions a Burkina Faso, Etiòpia, la República Democràtica del Congo i la República Dominicana, tot això amb l'objectiu de promoure els drets humans, l'empoderament de les dones i la cultura de pau.

Hashtags: #DiputaciódeValència #CooperacióInternacional #Desenvolupament #DretsHuman #DiputaciódeValència #CooperacióInternacional #Desenvolupament #DretsHumans

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal