Els Pressupostos de la Generalitat per al 2024 entren en marxa a Les Corts aquest dilluns amb les compareixences dels consellers Els Pressupostos de la Generalitat per al 2024 entren en marxa a Les Corts aquest dilluns amb les compareixences dels consellers
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Pressupostos de la Generalitat per al 2024 entren en marxa a Les Corts aquest dilluns amb les compareixences dels consellers


Els Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2024 començaran la seua andadura parlamentària aquest dilluns, 6 de novembre, amb les compareixences dels consellers. El vicepresident primer i titular de Cultura i Esport, Vicent Barrera, obrirà el torn i la consellera d'Hisenda, Ruth Merino, serà l'última en comparéixer.

Així consta en el calendari parlamentari de Les Corts, que preveu que les comptes per al 2024 s'aproven el 21 de desembre, i la llei d'acompanyament dos dies abans, el 19.

Fins aleshores, el dilluns 6 de novembre s'obrirà un camí de compareixences i debats en plens i comissions que començarà amb l'exposició de Barrera de les línies del seu departament. Aquest mateix dia compareixeran també la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; i ja a la vesprada, la titular de Justícia i Interior, Elisa Núñez.

El dimarts serà el torn del conseller de Sanitat, Marciano Gómez, que compareixerà a les 10.00 hores. A les 12.00 intervindrà el responsable d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; i a les 16.00, el d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre.

El dimecres vuit acaba el torn de presentacions, amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i la titular d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino.

Aquest mateix dia acaba el termini per a la presentació de les esmenes a la totalitat de la llei de pressupostos. El PSPV ja ha anunciat la seua intenció de presentar-la. Es publicaran en el Diari Oficial de Les Corts (BOC) el dia 10. Per a l'acompanyament hi haurà una mica més de termini, fins al dia 14 i es publicaran en el BOC un dia després. No obstant això, en aquesta llei el termini per a esmenes a la totalitat i parcials acaba el mateix dia.

Els plens de debat de les esmenes a la totalitat seran el 20 i 22 de novembre per a pressupostos i acompanyament, respectivament. Després, es tancarà el termini per a presentar esmenes parcials als pressupostos el 29 de novembre, i la comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda es reunirà per a l'elaboració del Document d'Ordenació d'Esmenes, una trobada que es preveu per al 30 de novembre. Es publicarà a partir del 7 de desembre. El d'acompanyament eixirà abans, el 28 de novembre.

Els debats en comissió de les esmenes parcials es portaran a terme el 5 de desembre (acompanyament) i el 12, 13 i 14 de desembre per a pressupostos. La setmana següent es celebrarà el ple: el 19, 20 i 21. Acompanyament es votarà el 19 i els pressupostos, el 21.

#Pressupostos #Generalitat #CortsValencianes #2024 #Compareixences


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal