El PSPV demana la reprovació de Llanos Massó per participar en una protesta davant de la seu dels socialistes a Castelló El PSPV demana la reprovació de Llanos Massó per participar en una protesta davant de la seu dels socialistes a Castelló
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV demana la reprovació de Llanos Massó per participar en una protesta davant de la seu dels socialistes a Castelló

   


 Compromís i PSPV exigeixen la dimissió del regidor de Seguretat, acusat de "promoure" la participació en aquesta convocatòria.

El PSPV-PSOE ha sol·licitat la reprovació de Llanos Massó (Vox), presidenta de les Corts Valencianes, després de la seua participació en una concentració davant la seu dels socialistes a Castelló de la Plana. En aquest acte, segons han subratllat, es van proferir "cridades franquistes i anticonstitucionals".

La síndica del grup socialista en el parlament valencià, Rebeca Torró, ha criticat que la segona autoritat de la Comunitat Valenciana "hagi participat en l'assetjament davant la seu d'un partit polític al costat de grups ultràs". Torró considera que aquest comportament és "impropi i indigne" d'un càrrec que "encara ocupa gràcies al beneplàcit" del 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón.

Torró ha afirmat que amb aquesta acció "el discurs de l'odi i la violència que es fomenta des de la ultradreta amb la qual governa Mazón ha traspassat tots els límits". "Fa dies que patim concentracions violentes a la porta de les nostres seus i assetjament cap als nostres càrrecs públics i militants", ha lamentat.

La diputada socialista considera "intolerable" que la presidenta de la cambra autonòmica "s'haja plantat davant la seu d'un partit polític al costat de grups ultras molt perillosos" en una concentració "en la qual es van llançar crits franquistes i anticonstitucionals".

Per això, ha avançat que els socialistes sol·licitaran la reprovació de Massó com a presidenta de Les Corts, "el parlament que representa al poble valencià a través dels diputats i diputades de diferents signes polítics".

"El seu comportament és impropi i indigne del càrrec que ocupa, no oblidem, gràcies a Carlos Mazón. Perquè aquests són els socis del Partit Popular, els violents, els que no creuen en la democràcia, els que volen guanyar per la força el que no han guanyat", ha recalcat Torró.


**Des de la Comissió Executiva Provincial del PSPV de Castelló** han emés un comunicat per expressar la seua "més enèrgica" condemna davant les "violentes protestes amb crits franquistes i anticonstitucionals" d'aquest divendres.


En aquest sentit, han titllat d'"inacceptable" el comportament de Massó després de "participar activament" en la concentració. "És indigne que la segona autoritat de la Comunitat Valenciana recolze activament l'assetjament violent davant la seu d'un partit polític democràtic", han criticat, i han retret que "la seua actitud és impropi de la seua responsabilitat i representa una falta de respecte cap a la institució que presideix".


La Comissió Executiva Provincial ha censurat que el PP "haja encoratjat als càrrecs de l'extrema dreta que, ara amb el poder a les seues mans, propicien que els carrers es compleixen d'odi i vandalisme", alhora que ha assegurat que el "responsable a l'ombra" de les protestes dels últims dies és Carlos Mazón, a qui ha demanat que condemne "l'actitud vergonyosa i inapropiada de la seua sòcia de govern".


A més, la formació ha demanat la reprovació del regidor encarregat de la Policia Local de Castelló, Antonio Ortolá, de Vox. "La seguretat ciutadana de la capital no pot estar en mans d'aquells que fomenten l'odi i la intolerància cap a qui pensa diferent", ha conclòs.


Posteriorment, a través de les xarxes socials, la formació ha exigit el cessament "sense més demora" d'Ortolà per "encoratjar les protestes" contra la seu local i provincial del PSPV que aquest divendres "van acabar amb vandalisme i detinguts".


Per un altre costat, el portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha acusat al regidor de Seguretat, Antonio Ortolà, de "convocar i cridar a participar en aquestes manifestacions" i ha considerat que, si el responsable de la seguretat en la ciutat "ha promogut això, ha de dimitir". "Tenim un govern a l'Ajuntament que són piromans amb gasolina", ha expressat a través de les xarxes socials.)

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal