El PSPV condemna atacs amb pintades i excrements a seus de València i localitats de l'Horta El PSPV condemna atacs amb pintades i excrements a seus de València i localitats de l'Horta
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV condemna atacs amb pintades i excrements a seus de València i localitats de l'Horta


El secretari general del PSPV-PSOE en la província de València, Carlos Fernández Bielsa, ha condemnat amb tota la contundència els atacs a diverses seus socialistes en la província, concretament, en les cases del poble de València Nord, Albalat dels Sorells o Godella.

Després de l'assetjament a les seus i els altercats dels últims dies, els reaccionaris han realitzat pintades i embrutat les façanes dels immobles, fins i tot, amb excrements. Fernández Bielsa ha denunciat aquesta situació i ha cridat a tots els partits democràtics a condemnar amb contundència els actes violents, que estan succeint arran de l'acord entre PSOE i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez.

El dirigent socialista ha assegurat que l'assetjament de l'ultradreta a les seus socialistes "denota un profund menyspreu per la democràcia" i ha demanat als partits democràtics que es posicionen "clarament contra la violència i l'assetjament".

Fernández Bielsa ha demanat "una condemna enèrgica de tots" i ha lamentat que algunes formacions polítiques "animen a que es produeixin altercats contra les seus socialistes".

"No aconseguiran amedrantar un partit amb 145 anys d'història en defensa de la llibertat i la concòrdia", ha assegurat el dirigent provincial, que ha animat als militants a exercir "plenament la seua llibertat i els drets democràtics davant d'aquells que només saben fer servir l'insult, l'assetjament, la violència i l'hostigament".

"Els demòcrates som més", ha assegurat Bielsa, qui ha criticat que els intolerants "no accepten un altre govern que no siga el seu, però els ciutadans i ciutadanes han dit clarament a les urnes que no volen un govern de PP i Vox, sinó un govern que arribe a pactes amb altres formacions, construïsca ponts des de l'acord i tanque ferides".

Fernández Bielsa ha defensat l'acord assolit pel PSOE amb altres forces polítiques per garantir la investidura de Pedro Sánchez perquè és "un pas decisiu en favor de la convivència".

Iniciativa a Les Corts:

D'altra banda, el PSPV-PSOE ha presentat una iniciativa parlamentària a Les Corts Valencianes amb l'objectiu que el 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón, condeme els atacs a les seus socialistes i el "discurs de odi" promogut per Vox, seus socis en el Consell.

Mitjançant una Proposició No de Llei (PNL) que els socialistes portaran al pròxim ple ordinari de la cambra, la síndica del PSPV-PSOE, Rebeca Torró, ha exigit a Mazón que retire les competències en Seguretat i Emergències a Vox en la Comunitat Valenciana, "després que l'ultradreta haja instat als cossos i forces de Seguretat a no seguir les ordres que reben del Ministeri de l'Interior, del qual depenen".

Els discursos de odi i el clima de confrontació que l'ultradreta està creant als nostres carrers és molt preocupant, però encara és més greu i irresponsable que Mazón deixe la seguretat de tots els valencians en mans de qui fomenten la violència i volen que cunda el caos i la tensió als carrers", ha subratllat la portaveu parlamentària del PSPV-PSOE en un comunicat.

Torró ha lamentat que "portem dies patint assetjament a les portes de les nostres seus, cap als nostres càrrecs públics i militants, amb manifestacions a les quals han assistit en primera línia membres del Govern valencià al costat de coneguts grups ultras i en les quals s'han escoltat crits com 'Aquesta seu la anem a cremar' o 'Socialistes, terroristes'", ha afegit Torró, qui ha defensat que la llibertat d'expressió és "sempre un dret, es pot opinar diferent, però no es pot caure mai en l'odi i la violència".

A més, la dirigent socialista ha exigit a Mazón que "garantixca en tot moment la imparcialitat de les institucions públiques de la Comunitat Valenciana, de les quals en cap cas es pot fer un ús partidista, sinó que, com a altaveu públic, han de posar fi a l'increment de la crispació social que es fomenta des de determinats partits polítics".

"Mazón ha de assumir la seua responsabilitat d'una vegada, entendre el que suposa ser 'president' de tots els valencians i valencianes, i abandonar la instrumentalització que està duent a terme de la Generalitat Valenciana com a institució", ha conclòs.

#PSPV #AtacsSedesaValència #CondemnaViolència #Vox #AcordPSOEJunts #LesCortsValencianes


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal