El jutge prorroga sis mesos la causa en la qual s'investiga a Mónica Oltra perquè queden 'diligències essencials' El jutge prorroga sis mesos la causa en la qual s'investiga a Mónica Oltra perquè queden 'diligències essencials'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutge prorroga sis mesos la causa en la qual s'investiga a Mónica Oltra perquè queden 'diligències essencials'

El titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha decidit prorrogar sis mesos la causa en la qual es troba investigada l'exvicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra pel presumpte encobriment dels abusos sexuals comesos a una menor tutelada per un educador, el seu exmarit.   #MónicaOltra #Investigació #DiligènciesEssencials #Jutjat #València

En un auto datat el 27 d'octubre, el jutjat recorda que ja s'havia ordenat estendre la instrucció per un termini que acabava el 30 d'octubre de 2023 i afig que encara es troben "pendents" la pràctica de "diligències essencials".

Per això, el passat 16 d'octubre es va acordar donar trasllat tant al Ministeri Fiscal com a les diverses parts personades sobre la procedència o no de prorrogar el termini màxim per a la investigació.

El Ministeri Públic va sol·licitar la pròrroga de la duració de la instrucció per un termini de sis mesos, igual que la representació processal de l'acusació particular i les acusacions populars exercides per l'Associació Gobierna-TE i Vox. Les defenses dels investigats, entre els quals es troba Mónica Oltra, es van oposar a aquesta mesura.

CITATS

D'altra banda, el titular del jutjat argumenta per a ordenar la pròrroga que "queden diligències essencials per a la investigació dels fets denunciats", per la qual cosa procedeix prolongar la instrucció en sis mesos a partir de l'expiració del termini de la pròrroga anterior, és a dir, a partir del 30 d'octubre de 2023.

Així mateix, apunta que dos dels investigats han sigut citats per a ser escoltats el 8 de novembre --l'excap de gabinet d'Oltra, Miquel Real, i l'exsubsecretari de la Conselleria Francesc Gamero-- i que un total de sis testimonis han sigut citats els dies 9 i 23 de novembre i 13 de desembre.

En aquest sentit, l'instructor fa notar en el seu auto --contra el qual caben recurs de reforma en tres dies o d'apel·lació en cinc-- que les diligències acordades per a escoltar a dos investigats "poden portar com a conseqüència, igual que les testimonials acordades, la pràctica de diligències derivades de les mateixes, pel que resulta imprescindible la pròrroga que s'acorda, sense perjudici que la instrucció puga finalitzar molt abans, si no es donen les circumstàncies anteriorment assenyalades".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal