El Govern preveu que entre 140 i 170 espanyols puguen eixir de Gaza a través del pas de Rafà entre hui i demà El Govern preveu que entre 140 i 170 espanyols puguen eixir de Gaza a través del pas de Rafà entre hui i demà
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern preveu que entre 140 i 170 espanyols puguen eixir de Gaza a través del pas de Rafà entre hui i demà

   

   La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha informat aquest dijous que està previst que entre 140 i 170 espanyols puguen eixir de la Franja de Gaza a través del pas de Rafà, que connecta l'enclavament palestí amb Egipte, entre hui i demà.

   En declaracions davant els mitjans de comunicació en la Base Aèria de Torrejón (Madrid), Robles ha especificat que es tracta d'espanyols i persones amb doble nacionalitat i les seues famílies que van demanar ser evacuats "fa setmanes".

   Segons ha explicat, les autoritats israelianes i egípcies estan ja coordinant amb els països aquestes eixides, posant-se en contacte amb ells per ordre alfabètic. Del seu costat, el Govern ja té "tot preparat" al Caire per a anar a buscar els espanyols que aconseguisquen eixir "hui o demà". Serà el Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea (UE) i Cooperació el que reba l'avís i es desplace per a arreplegar-los.

   De la mateixa manera, la titular de Defensa en funcions no ha descartat que el Govern organitze una evacuació aèria si fóra necessari. "Les Forces Armades estan preparades", ha assegurat, sense donar més detalls.

JA HA EIXIT UN ESPANYOL

   Un ciutadà espanyol ja ha aconseguit abandonar la Franja de Gaza a través d'aquest pas fronterer, obert el dimecres per a permetre l'evacuació de ciutadans estrangers i ferits pels bombardejos israelians. Aquest en concret ha eixit amb l'ONG Mèdics Sense Fronteres (MSF).

   L'obertura del pas de Rafá és la primera oportunitat de la població estrangera per a abandonar l'enclavament palestí des de l'esclat de la guerra després dels atacs executats el 7 d'octubre pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) i la posterior resposta d'Israel.

   Fins a hui, el pas només hi havia estat obert en diverses ocasions puntuals per a permetre l'entrada de combois amb ajuda humanitària. L'actual acord va ser mediat per Qatar, en coordinació amb els Estats Units, per a un pacte entre Egipte, Israel i Hamàs, que controla la Franja de Gaza.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal