El Govern confirma que la condonació del deute es farà també amb les CCAA que no tinguen FLA El Govern confirma que la condonació del deute es farà també amb les CCAA que no tinguen FLA
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern confirma que la condonació del deute es farà també amb les CCAA que no tinguen FLA

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha confirmat avui dimarts que l'acord assolit entre el PSOE i ERC per a la investidura de Pedro Sánchez inclou la participació de l'Estat en el rescat parcial del deute de les comunitats autònomes que no han recorregut al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Durant la sessió de control al Govern en funcions al Senat, la ministra, també coneguda com a 'número dos' del PSOE, ha exposat aquesta decisió després de la sol·licitud d'aclariments per part del senador del PP, José Manuel Barreiro, referent a aquest acord.

La ministra ha defensat fermament l'acord entre el PSOE i ERC, afirmant que s'estableix una condonació del deute per a aquelles comunitats autònomes que no van necessitar el suport del FLA, rebutjant rotundament qualsevol idea de preferència cap a Catalunya.

Pel que fa a les crítiques del senador del partit oposat, la ministra ha assenyalat que cap acord entre dos partits no pot reemplaçar la voluntat dels 19 governs autonòmics legítims a tot Espanya, instaurant la necessitat d'una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera per a abordar aquest assumpte de manera multilateral.

Sense caure en cap favoritisme envers Catalunya, la ministra ha subratllat que els criteris aplicats en aquest cas s'estendran a totes les altres comunitats autònomes, assegurant una igualtat de tracte per a tothom.

María Jesús Montero ha volgut destacar, a més, l'increment dels recursos transferits a les comunitats autònomes des de l'ascens de Pedro Sánchez al govern, comparant-ho amb el govern anterior de Mariano Rajoy, assenyalant un augment significatiu del 40%.

En aquest sentit, la ministra ha exigit al PP que evite utilitzar les comunitats com a mitjà de confrontació, insistint que l'acord establert bilateralment amb ERC s'aplicarà també a les altres regions, fins i tot si no han necessitat el FLA.

D'altra banda, en resposta a les crítiques del senador gallec del PP, María Jesús Montero ha explicat que les seues declaracions anteriors a Galícia desmenteixen qualsevol afirmació sobre una condonació de deute exclusiva per a Catalunya.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal