El CVC Destaca la Importància de les Inventores Valencianes en Diverses Èpoques El CVC Destaca la Importància de les Inventores Valencianes en Diverses Èpoques
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El CVC Destaca la Importància de les Inventores Valencianes en Diverses Èpoques

Concepción Aleixandre, Elia Garci-Lara, Pilar Mateo, Susana Aucejo, Blanca Calderón i Ana Rodes

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha posat l'accent en la importància de sis dones inventores valencianes de diferents èpoques, com Concepción Aleixandre, Elia Garci-Lara, Pilar Mateo, Susana Aucejo, Blanca Calderón i Ana Rodes, en el marc del Dia de la Inventora que se celebra demà, el 9 de novembre.

Aquestes dones han realitzat contribucions notables en el camp de la investigació i les patents, superant dificultats i barreres històriques. D'altra banda, el CVC ha subratllat que, malgrat l'entorn masclista en el món empresarial i industrial de les dècades passades, les inventores valencianes van jugar un paper clau en el desenvolupament tecnològic i empresarial de la regió.

Concepción Aleixandre Ballester, pionera en el camp de la ginecologia, va destacar per la seua tasca en la millora de la higiene femenina i per idear un dispositiu innovador per a reforçar el sòl pelvià. D'altra banda, Elia García-Lara Catalá, amb la seua patent de 1890, va revolucionar el procés de rentat amb una llavadora mecànica multifuncional.

Pilar Mateo, Susana Aucejo, Blanca Calderón i Ana Rodes han contribuït en àmbits com la salut, la indústria alimentària i l'energia sostenible, destacant-se en la seua investigació i patentant diverses tecnologies que han tingut un impacte positiu en l'àmbit nacional i internacional.

El reconeixement del treball d'aquestes dones inventores valencianes és un recordatori de la importància de la seua contribució al progrés tecnològic i científic de la regió, així com al llarg camí cap a la igualtat de gènere en el camp de la investigació i la innovació.

INVENTORA JOVE

   Blanca Calderón, enginyera química de la Universitat d'Alacant, ha sigut distingida enguany amb el premi a la 'Millor Patent d'Inventora Jove' que premia la tasca d'inventores menors de 40 anys per part de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM). El reconeixement és fruit d'una tesi doctoral que es va traduir en la palesa 'Nanopartícules per a la descontaminació ambiental a partir de residus agrícoles', un mètode revolucionari i de baix cost a partir d'un residu generat per la producció d'oli d'oliva, la morca.

   Finalment, una altra investigadora molt jove, Ana Rodes (Alcoi, 1991), enginyera industrial i directora de projectes R+D en el centre tecnològic tèxtil Aitex, va ser coneguda a partir del 2021, gràcies un projecte que aconseguia integrar cèl·lules fotovoltaiques en teixits per a aprofitar al màxim l'energia solar. Aquest concepte, en la pràctica, es va traduir en un tendal capaç de generar energia de manera sostenible, amb dissenys adaptats a diversos entorns i condicions climàtiques.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal