El col·lectiu MAV demana al Belles arts que prioritze les obres d'autoria femenina en el seu programa de compres El col·lectiu MAV demana al Belles arts que prioritze les obres d'autoria femenina en el seu programa de compres
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El col·lectiu MAV demana al Belles arts que prioritze les obres d'autoria femenina en el seu programa de compres

   L'Associació Dones en les Arts Visuals (MAV) demana al Museu de Belles Arts de València que prioritize les obres d'autoria femenina en el seu programa de compres, afirmant que actualment només representen el 0,4% de les exposades. Aquest col·lectiu reclama la reintegració de peces que figuraven en la Sala de les Artistes i critica que només s'incloguen tres obres realitzades per dones en el nou ordenament, considerant-les insuficients.

"Som conscients que l'exposició de la col·lecció d'un museu està subjecta a canvis i confiem que, a més d'aquestes tres obres, tornen a mostrar-se les peces que figuraven al costat d'elles en la anomenada Sala d'Artistes oberta en 2022", destaca MAV, mencionant obres significatives com 'París, vista des de Suresnes' d'Adrienne Guillou i les creacions de l'artista valenciana Elena Carabia.

L'associació destaca que el problema rau en la política de compres del museu, considerant inassumible que només haja adquirit una obra d'una dona en les últimes adquisicions. MAV insta al museu a comprometre's a corregir aquest desequilibri, prioritzant les obres d'artistes dones i promocionant polítiques actives de donacions i altres formes de contribució per completar la col·lecció.

En una reflexió crítica, l'associació subratlla que els museus han de reflectir la participació de les dones en la història de l'art i insta a una investigació més profunda sobre les artistes i les seues obres. Destaquen que, malgrat la dificultat històrica, la presència residual de les artistes en la col·lecció actual ofereix una visió incompleta i parcial de la història de l'art, que no concorda amb les demandes d'igualtat actuals.

MAV conclou destacant la importància de reconèixer i visibilitzar el talent de les artistes, buscant la igualtat real i efectiva entre dones i homes en el món de l'art.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal