El CCCC Batega Fort: La Preferència del 96% dels Visitants en un Estudi de la Universitat El CCCC Batega Fort: La Preferència del 96% dels Visitants en un Estudi de la Universitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El CCCC Batega Fort: La Preferència del 96% dels Visitants en un Estudi de la Universitat

El 96% de les persones que visiten el CCCC asseguren que gaudeixen de la seua experiència, segons un estudi de la Universitat.

El 95,7% dels visitants del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) gaudeix de la seua experiència. El perfil majoritari d'aquest espai cultural és de dones, en els seus trenta anys i amb estudis superiors.

Aquests són alguns dels resultats d'un estudi realitzat en col·laboració amb la Universitat de València (UV) sobre l'experiència de visita i el perfil sociodemogràfic dels seus visitants, amb l'objectiu de "continuar millorant la seua oferta cultural i fer-la més accessible als públics", expliquen els responsables de l'entitat cultural a (EP)

L'estudi, desenvolupat en col·laboració amb el departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València i dirigit pel catedràtic Manuel Cuadrado García, ha format part d'un projecte docent desenvolupat amb estudiants de la institució acadèmica valenciana.

La recollida de la informació s'ha fet mitjançant qüestionari electrònic fet a 1.410 persones després de la seua visita al CCCC en dues onades, el novembre de 2022 i abril de 2023. De les persones enquestades, un 52,2% eren de nacionalitat espanyola, mentre que l'altra meitat provenia de 59 països diferents.

L'estudi ha insistit especialment en l'experiència i valoració de la visita, amb un 95,7% dels enquestats assegurant haver gaudit d'aquesta, destacant l'aprenentatge, el sentiment d'unicitat i l'activació sensorial.

Entre les motivacions més destacades per visitar el CCCC entre els participants de l'estudi, es troben el gaudi d'obres d'art (amb un 4,192 sobre 5 punts), l'enriquiment personal (4,13), compartir una experiència (4,00) i relaxar-se (3,91).

Mitjançant el qüestionari, també s'ha avaluat l'opinió dels participants sobre l'oferta del CCCC (exposicions, espai, sales, informació), amb puntuacions per sobre de la mitjana en totes les qüestions, essent les més elevades les relatives a la facilitat d'accés (4,13 sobre 5), el personal del museu (4,08) i el gaudi de les exposicions (4,06).

Qüestions com la il·luminació, la disposició de les obres, la tranquil·litat, l'interés de les exposicions i el rècord que deixaran obtenen també puntuacions d'entre 3,8 i 4,96 sobre 5.

La satisfacció global amb l'experiència de la visita ha aconseguit una nota mitjana de 4,01 sobre 5, idèntica qualificació que la intenció de tornar i recomanar el CCCC, apartat en què totes les preguntes han assolit valoracions pròximes a 4 sobre 5.

També s'ha mesurat el nivell de fidelitat cap a la institució de les persones enquestades, amb un resultat mitjà-alt, tot i que un 35,0% de la mostra visitava per primera vegada el CCCC. La majoria dels enquestats afirmen acudir a diverses de les exposicions programades i un terç de la mostra ho fa amb una freqüència d'assistència d'entre una i tres vegades a l'any.

L'oferta cultural també obté notes altes en qüestions com "vinc a aquest museu perquè m'agrada" (3,73), "preferisc vindre a aquest museu (3,67)", "estic encantat-a de vindre a aquest museu en lloc d'altres" (3,60), "crec que aquest museu té la millor programació artística" (3,46), "em sent més unit-a a aquest museu que a altres" (3,46) i "considere aquest museu la meua primera opció per a quan vulga veure una exposició" (3,35).

Al fil d'aquesta radiografia, el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, assegura que "al llarg d'aquests anys, el CCCC s'ha convertit en l'espai públic d'art més visitat de la Comunitat Valenciana i, segons les dades qualitatives de l'estudi de públics elaborat per la Universitat de València, és també l'espai museístic preferit pels valencians i les valencianes".

CONEIXEMENT DEL PÚBLIC

"Amb aquest nou estudi hem volgut aprofundir en el coneixement dels nostres públics i com avaluen la seua experiència al CCCC. Rebre el resultat amb gran satisfacció i amb l'objectiu de continuar treballant per acostar la cultura contemporània a la ciutadania", ha assegurat Pérez Pont.

Des de 2016 el CCCC ha anat recopilant informació sobre les visites al centre, assistència a exposicions i participació en activitats, amb resultats que han anat "batent rècords més rere més", recalquen.

Entre l'1 de gener i el 31 d'octubre de 2023, el Centre del Carme ha aconseguit atreure a 331.789 visitants, una xifra que ja supera el total de persones que van passar pel centre de cultura contemporània de València en tot l'any 2022.

 #CCCC #EstudiPúblic #CulturaContemporània #UniversitatValència

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal