Consum implanta la setmana laboral de cinc dies per a la plantilla de tots els seus supermercats Consum implanta la setmana laboral de cinc dies per a la plantilla de tots els seus supermercats
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Consum implanta la setmana laboral de cinc dies per a la plantilla de tots els seus supermercats


Consum ha implantat en el cent per cent de la seua xarxa de supermercats la setmana laboral de cinc dies. La cooperativa valenciana es converteix així en la primera empresa del sector retail en aplicar aquesta mesura de conciliació en totes les seues tendes, una iniciativa que va començar a implantar-se en 2021.

En total, es beneficien d'aquest sistema de torns més de 17.600 treballadors, de 486 tendes, que mantenen els serveis i l'horari habitual. Els treballadors realitzaran un màxim de 37 hores i mitja setmanals, segons ha explicat la cooperativa en un comunicat. A més, la plantilla estructural dels supermercats disposarà d'un cap de setmana llarg (dissabte i diumenge) cada cinc setmanes.

Segons l'última enquesta del segell Empresa Familiarment Responsable (EFR) realitzada en la cooperativa, el 97% dels treballadors de tenda enquestats van afirmar que l'existència d'aquesta mesura era "molt" o "bastant" important per al seu rendiment laboral diari. A més, el 96,5% de les persones que ja la estaven gaudint van afirmar estar "molt" o "bastant" satisfetes amb aquesta avantatge.

Amb la setmana laboral de cinc dies, que es va iniciar en 100 tendes en 2021, la cooperativa subratlla que Consum "continua millorant les condicions laborals de la plantilla, apostant per la conciliació de la vida familiar i laboral, fet que reforça el seu compromís per generar ocupació estable i de qualitat".

Des de 2007, la cooperativa disposa del 'Catàleg +de 75 mesures per conciliar', un document propi, "compromís", que reuneix les iniciatives en matèria de conciliació que té en marxa. Aquest catàleg és el resultat de l'"escolta activa als treballadors i de prestar especial atenció als avenços socials, participant de forma proactiva".

En 2022 Consum comptava amb una plantilla de 19.337 persones, prop del doble de treballadors que fa una dècada. En l'últim any, la cooperativa ha superat el seu rècord en creació d'ocupació amb 1.127 nous llocs de treball. La xifra respon a un creixement sostingut en el temps amb entre 500 i 1.000 contractes nous a l'any. El 95% de la plantilla és fixa o sòcia treballadora de la cooperativa.

Consum ha obtingut aquest últim exercici el seu desè certificat Top Employers consecutiu, que distingeix l'organització com "una de les millors empreses per a treballar". És l'única mercantil de distribució amb el certificat d'Empresa Familiarment Responsable, amb la qualificació d'Excel·lència.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal