CCOO, UGT i patronal aconsegueixen un preacord per al conveni del transport de mercaderies per carretera CCOO, UGT i patronal aconsegueixen un preacord per al conveni del transport de mercaderies per carretera
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO, UGT i patronal aconsegueixen un preacord per al conveni del transport de mercaderies per carretera

   Fixa un 12,5% per al període 2023-2026 i garanteix revisions anuals si l'IPC supera els increments inicialment previstos

   VALÈNCIA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Els sindicats CCOO PV i UGT PV han aconseguit amb la patronal un pracuerdo per al Conveni del Transport de Mercaderies per carretera, Logística i Missatgeria de València, que ha permès desconvocar les mobilitzacions inicialment previstes.

   La Federació de Servicis a la Ciutadania de CCOO PV ha valorat en un comunicat l'acord aconseguit, al costat d'UGT, amb la patronal del sector, en línia amb l'Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC).

   "En un context d'incertesa econòmica i social, que va més enllà del sector, el sindicat considera molt positiu aquest acord que garantirà amb quasi tota seguretat el poder adquisitiu de les persones emprades en el sector durant 2023 i els pròxims tres anys", ha apuntat el responsable d'Acció Sindical de la FSC PV, Francisco Gimeno.

   El preacord aconseguit ha possibilitat la desconvocatoria de les mobilitzacions previstes per a l'última setmana del mes de novembre i que havien sigut convocades "per la negativa empresarial d'aconseguir un acord en matèria econòmica si no s'admetia la modificació del sistema retributiu dels conductors i l'ampliació de la jornada de dilluns a diumenge".

   La retirada de les dos pretensions empresarials "ha possibilitat que s'arribara a un acord en matèria econòmica per al període 2023-2026, que coincideix amb l'aconseguit per les patronals i sindicats estatals més representatius al V Acord per l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva, ampliant-ho un any més".

   L'acord pactat fixa un 12,5% per al període 2023-2026 i garanteix revisions anuals si l'IPC supera els increments anuals inicialment previstos: el 2023, un increment inicial del 4% amb revisió de l'IPC de fins a un 1%; el 2024, increment inicial del 3% amb revisió de l'IPC de fins a un 1%; el 2025, augment inicial del 3% amb revisió de l'IPC de fins a un 1% i per al 2026, pujada inicial del 2,5% i la revisió de fins a un 1,5%.

   Entre altres qüestions, també s'han pactat millores per al personal del torn de nit, i l'adaptació del conveni a la nova legislació en matèria de contractació, permisos retribuïts i treball a distància.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal