Bétera tindrà contenidor marró per a Residus Orgànics Bétera tindrà contenidor marró per a Residus Orgànics
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera tindrà contenidor marró per a Residus Orgànics

Els veïns i veïnes de la localitat podran tindre'ls a la seua disposició a partir del 4 de desembre.
 Bétera incorpora el contenidor marró per facilitar la recollida de residus orgànics

 L'Ajuntament de Bétera ha anunciat la incorporació d'un nou contenidor, el marró, amb l'objectiu de millorar la gestió dels residus orgànics al municipi. Aquesta iniciativa, presentada en una roda de premsa pel consistori, busca fomentar el reciclatge i promoure una Bétera més sostenible i neta.

El contenidor marró estarà disponible per als veïns i veïnes de la localitat a partir del 4 de desembre. Segons l'alcaldessa Elia Verdevío, aquesta incorporació no implicarà un augment en les taxes de recollida, oferint als ciutadans una manera més eficient de separar els residus orgànics.

La regidora de Medi Ambient, Gloria Campomanes, ha destacat que la introducció d'aquest nou contenidor té com a objectiu reduir significativament la quantitat de residus que acaben als abocadors quan no es reciclen adequadament. A més, Campomanes ha subratllat la importància de reciclar de manera correcta.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'estratègia global del Consistori per convertir Bétera en una localitat més sostenible. Ja des de principis de 2023, amb la campanya BETnovaERA en col·laboració amb l'empresa Tetma, encarregada del servei de recollida de residus i neteja viària, s'ha impulsat aquesta transformació.

Els veïns de zones com la Camí de Paterna, Pinares i altres xicotetes urbanitzacions expressen la seua preocupació per la manca de serveis en les seues àrees, reclamant una millora en els serveis, incloent-hi la recollida d'escombraries i altres necessitats bàsiques, sense que es manifesten en contra del nou contenidor, però voldrien que primer s'incorporen serveis que encara no arriben.

Javier Seoane, director general de Tetma, ha explicat que s'ha planificat a fons la implementació del contenidor marró tenint en compte les característiques del municipi, que inclou nuclis urbans, urbanitzacions i disseminats. Aquesta acció se suma a altres mesures com la recollida porta a porta de residus domèstics i iniciatives educatives per informar la comunitat sobre els canvis d'hàbits necessaris per a una Bétera més sostenible.

Amb l'inici del servei el 4 de desembre, es durà a terme una campanya d'informació i conscienciació dirigida als ciutadans, amb la participació dels educadors ambientals. L'alcaldessa ha destacat que aquest pas contribuirà a la conservació del medi ambient i marcarà una fita en l'evolució de les pràctiques de gestió de residus a la localitat.

L'alcaldessa ha assenyalat que el municipi està compromés amb una "nova ERA," adaptant els serveis de recollida de residus i neteja a les necessitats reals del municipi.

    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal