Una concentració condemna el 'genocidi' del poble palestí i demana acabar amb el 'silenci còmplice' d'Occident Una concentració condemna el 'genocidi' del poble palestí i demana acabar amb el 'silenci còmplice' d'Occident
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una concentració condemna el 'genocidi' del poble palestí i demana acabar amb el 'silenci còmplice' d'Occident

Una concentració celebrada a València aquest dimecres ha mostrat el seu suport al poble palestí, condemnant el "genocidi" israelià a la Franja de Gaza i exigint la fi de les polítiques de "doble rasero" i el "silenci còmplice" de la comunitat internacional.

La convocatòria, realitzada a la plaça de l'Ajuntament, va ser organitzada pel moviment social BDS País Valencià i va comptar amb la participació de més de mig centenar d'associacions, moviments socials i organitzacions, incloent-hi la Comunitat Palestina de València, el Comitè de Suport al Poble Palestí (CAPP) i el moviment de la joventut palestina Al-Yudur.

Els manifestants van corejar consignes com "Sí a la pau, no al genocidi" i "Palestina lliure", mentre alguns portaven banderes palestines. La concentració va ser encapçalada per una pancarta amb el lema 'Parem el genocidi del poble palestí'.

En un manifest llegit durant la protesta, es va denunciar que el govern d'Israel té com a objectiu continuar la neteja ètnica de manera sistemàtica i es va qualificar l'ocupació militar israeliana com a "terrorisme d'Estat", que ha perdurat durant 75 anys.

Davant d'aquesta situació, es va instar a posar fi a l'ocupació israeliana i a aconseguir la plena independència de Palestina amb Jerusalem com a capital i el retorn dels refugiats als seus llars. També es va reivindicar el dret del poble palestí a defensar-se dels atacs i es va demanar la fi de la política de doble rasero i el silenci còmplice de la comunitat internacional, que impedeix una pau justa i duradora.

Després de la lectura del manifest, es va guardar un minut de silenci en memòria de totes les víctimes dels últims dies. El silenci es va trencar amb crits de 'Gaza aguanta, València et lleva', seguits de proclames en castellà, valencià i àrab per enfatitzar que el que ocorre a Palestina no és una guerra, sinó un genocidi.

Said Muti, representant de la Comunitat Palestina de València, va afirmar que Israel és un "càncer que cal extirpar de la nostra terra" i va cridar a aturar la matança que beneficia al primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu.

L'organització de la concentració va destacar la participació de joves compromesos amb la causa, considerant-los com "la saviesa nova".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal