Un Acord de Llegislatura: PSOE i Sumar Firmen huí un Pacte per a un Govern de Coalició Progressista Un Acord de Llegislatura: PSOE i Sumar Firmen huí un Pacte per a un Govern de Coalició Progressista
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un Acord de Llegislatura: PSOE i Sumar Firmen huí un Pacte per a un Govern de Coalició Progressista

En un esdeveniment trascendental que marca un hito en la política espanyola, el PSOE i Sumar han arribat a un acord programàtic sòlid que aclareix el camí per a la formació d'un nou Govern de coalició progressista. Els líders de les dues formacions, Pedro Sánchez i Yolanda Díaz, "han treballat incansablement per tancar els detalls d'aquest pacte, que es perfila com un catalitzador de canvis significatius en la societat espanyola".

A més, el pacte promou el reforçament del sistema de salut públic i l'augment del parc públic de vivendes perquè arribe al 20% del total. També contempla l'elevar els objectius de la Llei de Canvi Climàtic, ampliar els permisos retribuïts per naixement, un pla d'acció contra l'atur juvenil, una llei de cures, universalitzar l'educació de 0 a 3 anys i una reforma fiscal equitativa perquè la banca i les grans empreses energètiques contribuïsquen a les despeses públiques.

Acord d'Increment del Salari Mínim Professional (SMI)

Un dels punts més destacats d'aquest acord rau en el ferm compromís d'incrementar el Salari Mínim Professional (SMI) al llarg de la legislatura. Aquesta mesura té com a objectiu primordial evitar qualsevol pèrdua de poder adquisitiu entre els treballadors, assegurant així una qualitat de vida digna per a tots.

Llei de Cures i Reforma de la Financiació Territorial

Dins de les disposicions d'aquest acord, s'inclou la creació d'una Llei de Cures destinada a millorar l'atenció i assistència a aquells que necessiten cures especials. A més, s'abordarà la tan necessària reforma de la financiació territorial, un aspecte crucial per a garantir una distribució equitativa dels recursos entre les diferents regions d'Espanya.

Reducció de la Jornada Laboral a 37,5 hores semanals sense Reducció Salarial

Un dels avenços més significatius en aquestes negociacions va ser el consens aconseguit entorn a la reducció de la jornada laboral sense que això supose una disminució en els salaris dels treballadors. Aquest avenç és de gran importància, ja que permetrà als treballadors gaudir de més temps lliure sense que els seus ingressos es vegin afectats.

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha confirmat este dimarts que l'acord per a un Govern de coalició aconseguit amb el PSOE inclou reduir la jornada laboral a 37,5 hores setmanals sense rebaixa de salari, alguna cosa que "es complirà" i es farà "per descomptat" dialogant amb els agents socials, al mateix temps que ha confiat a "seguir-la reduint", equiparant així el sector privat i públic, i anar reduint progressivament fins a un llindar de 35 o 32 hores setmanals.

Avenços Ambiciosos en Diversos Fronts

L'acord abasta una sèrie de mesures ambicioses en múltiples àrees. Inclou la regulació dels acomiadaments per proporcionar una major seguretat laboral, el reforçament del sistema públic de salut amb la finalitat de reduir les llargues llistes d'espera i la implementació d'una llei d'habitatge que reguli els lloguers de manera justa.

Derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana

El conjunt de normes controvertides conegut com a 'Llei Mordassa' o Llei de Seguretat Ciutadana serà derogat com a part d'aquest acord. Aquest canvi en la política de seguretat i en els drets civils representa un hito significatiu en el camí cap a una societat més justa i democràtica.

Objectius de la Lluita contra el Canvi Climàtic i Més

El pacte es compromet a elevar els objectius establerts en la Llei de Canvi Climàtic, reconeixent la importància d'abordar de manera efectiva la crisi climàtica. A més, es contempla l'ampliació dels permisos retribuïts per naixement i la universalització de l'educació per a xiquets de 0 a 3 anys, garantint l'accés a l'educació pública per als xiquets de dos anys al terme de la legislatura.

Reforma Fiscal Justa

Una reforma fiscal justa i equitativa és un component integral d'aquest acord. S'espera que la banca i les grans empreses energètiques contribuïsquen de manera proporcional als costos públics, promocionant una distribució més equitativa de la càrrega fiscal.

Objectiu de Plena Ocupació

Tant el PSOE com Sumar enfatitzen que el ple ocupació és una prioritat fonamental en aquesta nova legislatura. L'acord busca impulsar un creixement sostenible i la creació d'ocupacions de qualitat, tot això sustentat en principis de justícia social i ambiental.

Llegislatura de Quatre Anys

Aquest "important ei històric" acord de Govern de coalició progressista està dissenyat per a abastar una llegislatura completa de quatre anys. Representa un ferm compromís amb la construcció d'un futur més inclusiu i equitatiu per a Espanya. La ratificació d'aquest acord tindrà lloc en un acte públic que comptarà amb la participació del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, programat per huí dimarts a les 12.30 hores.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal