UGT Adverteix Canvis Inesperats a Ford Almussafes Degut als Dubtes de l'Empresa UGT Adverteix Canvis Inesperats a Ford Almussafes Degut als Dubtes de l'Empresa
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

UGT Adverteix Canvis Inesperats a Ford Almussafes Degut als Dubtes de l'Empresa

UGT adverteix que la situació en Ford Almussafes "ha canviat de la inicialment prevista" pels "dubtes" de l'empresa

El sindicat UGT en Ford Almussafes ha advertit que la situació en la fàbrica valenciana "ha canviat de la inicialment prevista", i ha subratllat que la plantilla de la factoria viu "una realitat tan imprevista com inmerecida", un escenari que atribueix als "dubtes" de la companyia.

En un comunicat, el sindicat majoritari ha considerat que "no és necessari especular molt" per a tindre "la certesa que estem a les portes d'un nou excedent de personal", però en aquest sentit avisa que la situació és "bastant diferent del que hauria de ser".

Així, assenyalat que la fàbrica "hauria d'estar a les portes de la negociació d'un 4º ERO o, en defecte d'això, un enèsim ERTO, alhora que haurien d'estar produint-se inversions i modificacions en les línies de producció per a llançar un nou vehicle elèctric en 2025".

No obstant això, ha considerat "evident" que la situació "ha canviat de la qual inicialment havia prevista", per la qual cosa ha avisat la direcció de Ford que "no podrà pretendre negociar un nou ERTO sense donar explicacions i reafirmar el seu compromís amb la UGT i la plantilla" d'Almussafes, que ara viu "una realitat, fruit dels dubtes de Ford, tan imprevista com inmerecida".

En aquest context, des d'UGT han assegurat que el "canvi de paradigma de l'automòbil en la seua transició cap a l'elèctric pareix que ha instal·lat a Ford en el dubte permanent que estratègia seguir per a donar continuïtat al seu negoci a Europa".

"Mentrestant, han recalcat, "el temps corre i la càrrega de treball en la fàbrica disminueix, sense besllum de solució, excepte continuar aprimant la plantilla plantejant més acomiadaments". No obstant açò, ha apuntat que això "ja no serà possible si Ford no garanteix la futura càrrega de treball".

Sobre este tema, des del sindicat majoritari han informat que divendres que ve 27 d'octubre visitaran la factoria el recentment nomenat director mundial de fabricació de Ford, Kumar Galhotra, i el director de la divisió Ford Pro, Ted Cannis, al costat del vicepresident de Ford Europa, Kieran Cahill, amb els qui UGT mantindrà una reunió.

Abans d'eixa trobada, des d'UGT han indicat que durant "més de 20 anys, encara que també hem viscut moments difícils, els acords de Ford amb UGT sempre s'han complit", per la qual cosa esperen "que també en aquesta ocasió s'acabe complint l'Acord per l'Electrificació".

Finalment, han insistit que la "inacció" de Ford com a "conseqüència de la seua indecisió" no pot "perpetuar-se en el temps", ja que és "imprescindible prendre decisions i reaccionar com més prompte millor per a no perdre el tren del futur de la nova mobilitat". "A Almussafes hem demostrat en multitud d'ocasions ser capaces d'assumir qualsevol repte, però cal prendre decisions ja, en cas contrari ens enfrontarem a la paradoxa de l'ase de Buridán", han resolt.

En les últimes setmanes, a causa de la reducció de vendes, la fàbrica d'Almussafes està aplicant jornades industrials per a detindre la producció.

L'any passat es va anunciar que la fàbrica d'Almussafes era la triada per Ford per a produir la seua nova plataforma de vehicles elèctrics a partir de 2025, una decisió que assegurava la càrrega de treball en els pròxims anys, però no va evitar que s'haguera de redimensionar la plantilla amb un ERO que ha afectat a 1.124 treballadors.

El Ministeri d'Indústria ha aprovat la sol·licitud de Ford per a la línia de bateries de la segona convocatòria del Perte VEC, amb 37,6 milions d'euros, i l'empresa també ha sol·licitat les ajudes dirigides a la cadena de valor del vehicle elèctric.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal