Troben un esquelet infantil datat entorn del 600 d. de C. en el jaciment visigot de València 'la Vella' Troben un esquelet infantil datat entorn del 600 d. de C. en el jaciment visigot de València 'la Vella'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Troben un esquelet infantil datat entorn del 600 d. de C. en el jaciment visigot de València 'la Vella'

   

   Un grup d'investigadors del VI Curs d'Arqueologia Cristiana i Visigoda de Riba-roja de Túria ha tret a la llum, en el jaciment visigot de València "la Vella", un esquelet d'un individu d'uns 7-10 anys de l'època tarde antiga, datat d'al voltant de l'any 600 d. de C.

   Aquest és el resultat de les primeres troballes el passat mes de juliol, quan els investigadors van trobar el contorn d'un crani mentre excavaven una estada del sector 1000, annexa a la muralla sud del jaciment, informa l'Ajuntament de la localitat valenciana en un comunicat.

   La direcció científica va optar per la "cautela" i per a no deixar-ho al descobert, es va tapar perquè la troballa fóra degudament excavat i analitzat per Víctor Morcillo, antic alumne del Curs d'Arqueologia, i expert format a la Universitat de Bordeus en el camp de l'arqueoantropología- disciplina que estudia les restes humanes antigues, com els esquelets- i que en eixe moment es trobava investigant a França.

   La passada setmana es va dur a terme una nova excavació, amb un grup reduït d'arqueòlegs, dirigit per Oscar Caldés, de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, i Víctor Morcillo.

   Durant els treballs, van comptar amb l'ajuda d'Itziar Gutiérrez i Auxanne Li Beller. Gràcies a la seua tasca, s'ha tret a la llum un esquelet d'un individu d'uns 7-10 anys, de sexe indeterminat. La seua conservació és relativament bona, i es troba majoritàriament encara en connexió anatòmica.

   Segons els experts, el cos va ser enterrat en sentit O-E, amb el cap mirant al nord, sobre el seu costat esquerre, amb els braços flexionats cobrint-se el rostre i les cames flexionades cap al maluc. A més, els seus peus i part d'una cama estan tallats per la construcció d'un mur posterior. Les primeres valoracions indiquen que va haver de ser depositat en una fossa, anterior a una reforma de la vivenda.

   També, per a comprovar si es tractava d'un esquelet aïllat o si hi havia uns altres al voltant, els arqueòlegs van excavar una zona més àmplia i van trobar materials de la segona mitat del segle VI d. C., la qual cosa fa pensar que el xiquet va morir al voltant de l'any 600 d. C., per causes que ara com ara són desconegudes.

   El motiu del seu enterrament aïllat roman incert, però els investigadors creuen que podria estar associat a la voluntat dels pares de tindre a prop el cos d'un fill que se'n va anar massa prompte.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal