Torna la tradició terrissaire de Paterna amb la programació de tardor del Museu Municipal de Ceràmica Torna la tradició terrissaire de Paterna amb la programació de tardor del Museu Municipal de Ceràmica
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Torna la tradició terrissaire de Paterna amb la programació de tardor del Museu Municipal de Ceràmica

Paterna reprén la tradició terrissaire del municipi amb la programació de tardor del Museu Municipal de Ceràmica.

L'Ajuntament ha organitzat les diferents activitats per als mesos d'octubre, novembre i desembre amb un complet calendari de tallers didàctics sobre experimentació arqueològica, tradicional de socarrats o mosaic de taulells dirigits a els/as més xicotets i a tots els públics en general.

Referent a això, el regidor de Museus, Roberto *Usina ha destacat que "la importància d'aquesta programació anual del nostre Museu Municipal de Ceràmica cerca impulsar i mantindre les tradicions *paterneras sobre terrisseria entre els veïns i veïnes des de la infància".

>Els tallers, que es desenvoluparan en el museu situat en la Plaça del Poble en diversos torns, són gratuïts i serà necessària la inscripció prèvia una setmana abans de cada activitat i en cas dels tallers dirigits a menors hauran de participar acompanyats d'algun familiar o persona responsable adulta.

En aquest sentit, les activitats començaran el dissabte 21 d'octubre amb un taller d'experimentació arqueològica amb la finalitat d'acostar a els/as xicotets/as a aquesta disciplina científica mitjançant un joc didàctic. També en aqueix mateix mes, l'últim dissabte 28 d'octubre tindrà lloc un altre taller de decoració verda i manganés.

Els dissabtes 4 i 18 de novembre se celebrarà el taller tradicional de Socarrats en el qual es podrà aprendre la reproducció dels mateixos del segle XV, sobre plaques de fang realitzades de manera manual i tradicional.

Mentre que el dissabte 25 de novembre els/as xiquets/as podran descobrir dels aspectes més rellevants de l'actual seu de l'Ajuntament aprenent a construir maquetes del Palau en aquest altre taller.

Finalment, la programació es tancarà amb el taller de Mosaic de taulells el dissabte 2 de desembre.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal