Sumar afirma que l'informe sobre l'amnistia persegueix només avançar en la negociació amb PSOE, Junts i ERC per a una llei Sumar afirma que l'informe sobre l'amnistia persegueix només avançar en la negociació amb PSOE, Junts i ERC per a una llei
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar afirma que l'informe sobre l'amnistia persegueix només avançar en la negociació amb PSOE, Junts i ERC per a una llei

Pisarello destaca que la seua idea no és plantejar una proposta pròpia: "No volem penjar-nos medalles ni tenir el copyright"

El diputat de Sumar Gerardo Pisarello ha assegurat que el dictamen que ha encarregat al grup de juristes sobre l'amnistia, que donarà a conéixer aquesta vesprada, té com a principal finalitat avançar en la negociació conjunta amb PSOE, ERC i Junts de cara a pactar una proposició de llei sobre la mesura de gràcia.

En roda de premsa en la Cambra Baixa, ha destacat que l'objectiu no és plantejar una proposta "pròpia" de Sumar ni voler "diferenciar-se" de la que tinga el PSOE, Junts i ERC, sinó contribuir a trobar "un punt comú" perquè les diferents forces polítiques siguen capaces d'aconseguir una majoria suficient per a aplicar una normativa.

D'aquesta manera, el també secretari primer de la Taula del Congrés ha insistit que, amb aquest dictamen d'experts, Sumar no aspira a "penjar-se una medalla", tenir el "copyright", sinó posar unes bases que permeten accelerar la negociació sobre l'amnistia.

"Ací no hi ha una carrera per veure qui arriba abans amb la millor i única solució. Ací ha d'haver-hi un acord i nosaltres des d'un començament estem treballant per aquest acord", ha destacat Pisarello.

En línia amb el que va expressar ahir el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, el diputat del grup confederal ha insistit que aquest dictamen no suposa una proposta de llei, sinó que la fi és mostrar l'"aval" i "suport jurídic" d'experts juristes a la mesura de gràcia, amb les seues aportacions des del vessant tècnic.

Durant la seua compareixença, ha defensat que l'amnistia permetrà deixar enrere el "fúria punitivista" després del 'procés' i aquest dictamen d'experts aspira a apropar posicions sobre la mesura amb la societat civil i els partits implicats en resoldre per vies polítiques el conflicte català.

RECONEIX QUE EL PSOE HA MOSTRAT "VALOR" AMB L'AMNISTIA

En aquesta línia, ha celebrat que el PSOE i el president en funcions, Pedro Sánchez, haja apreciat la necessitat de donar passos en favor de l'amnistia, alguna cosa que des del seu espai ja van reclamar en la legislatura anterior.

Concretament, ha recordat que en 2021 el PSOE no va admetre a tràmit la proposta de llei impulsada per independentistes, però ara sí veu símptomes que ho incorpora al seu horitzó polític.

"Sabem que no ha sigut fàcil i ha exigit valor (al PSOE)", ha lloat Pisarello per a referir-se no només a unes dretes empeñades en "incendiar-ho tot", sinó a veus dins dels socialistes de dirigents històrics com l'expresident Felipe González o Alfonso Guerra.

Per tant, ha valorat el canvi de posició del PSOE, encara que ha instat a que mostre aquesta mateixa "valor i consciència d'urgència" sobre l'amnistia també en l'agenda social i en aconseguir avenços.

"És senzill, si hi ha amnistia ha d'haver-hi limitació de preus del lloguer", ha reivindicat per a desgranar que, d'aquesta manera, la ciutadania podrà comprendre millor que aquesta legislatura ha d'haver-hi un "compromís seriós" en matèria plurinacional però també en conquestes socials.

Així, Pisarello ha afegit que l'amnistia ha de ser una matèria de consens però també un element més d'una investidura que ha de combatre seriosament la desigualtat, sense renunciar tampoc per part de Sumar a un "horitzó republicà" per a què ningú tinga "privilegis per damunt de la llei"


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal