Serra celebra el III concurs professional d’olla amb carabassa el proper dilluns 30 d'octubre Serra celebra el III concurs professional d’olla amb carabassa el proper dilluns 30 d'octubre
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra celebra el III concurs professional d’olla amb carabassa el proper dilluns 30 d'octubre

El III Concurs Nacional d'Olla amb Carabassa Vicente Granero-Vila de Serra tindrà lloc el proper dilluns 30 d'octubre. Aquesta competició professional té com a objectiu recuperar el plat tradicional d'aquesta localitat situada al cor de la Calderona: l'olla amb carabassa. Aquest esdeveniment està emmarcat dins de les II jornades gastronòmiques de la carabassa, que posen en valor la tradició i la innovació culinària.

Aquest concurs porta el nom del reconegut cuiner local, Vicent Granero, que és una figura destacada en el món de la gastronomia i el xef més premiat del municipi. El certamen també inclou la categoria de postres amb fruita de la tardor.

L'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha destacat que aquest esdeveniment té com a objectiu promocionar el plat típic de la zona i esdevenir un referent gastronòmic destacat. A més a més, juntament amb la Fira de la Calderona, busca donar a conèixer la localitat i potenciar-la com a destinació turística amb una oferta variada.

Els 12 restaurants participants es reuniran a les 10:30 hores a la plaça de la S.M. La Primitiva per competir pel prestigiós guardó. L'olla amb carabassa és un plat de la cuina tradicional serrana, on la carabassa és l'ingredient principal. A més d'aquesta hortalissa, el plat inclou fesols, creïlles, napicol i arròs. Aquest concurs té com a objectiu fomentar i difondre aquesta deliciosa preparació. Paral·lelament, també es premiaran les millors postres a base de fruita de la tardor.

El jurat estarà compost per professionals reconeguts i dues mestresses de casa amb un profund coneixement del plat. El restaurant que prepari la millor olla amb carabassa rebrà un premi de 1000 €. Els segon i tercer classificats rebran 500 € i 300 €, respectivament. Pel que fa a les postres, els premis oscil·laran entre els 500 € per al primer lloc, 300 € per al segon i 150 € per al tercer.

Aquest certamen reunirà 12 restaurants que competiran per demostrar qui fa la millor olla amb carabassa. Entre els establiments participants es troben el Restaurant Juan XXIII de Benifaió, els restaurants de València, com Binhui Food, Can Valear i Goya Gallery, així com el Chef Amadeo de la platja de Gandia. Altres restaurants que participen són el Bon Aire d'El Palmar, el Setaygues de Siete Aguas i els restaurants locals La Garrofera i Chaparral.

Aquest concurs professional forma part de les segones jornades gastronòmiques, que destaquen la carabassa com a protagonista i combinen tradició i innovació culinària. A aquesta edició hi participen 9 empreses locals, entre les quals es compten 7 bars i restaurants i 2 comerços, tots ells presentant elaboracions que tenen la carabassa com a ingredient principal. La versió popular del concurs està programada per al proper 4 de novembre i també inclourà un concurs de decoració de carabasses per als més xicotets.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal