Sanitat assumirà la gestió directa dels hospitals de Manises i Dénia amb una transició 'rigorosa i ordenada' Sanitat assumirà la gestió directa dels hospitals de Manises i Dénia amb una transició 'rigorosa i ordenada'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat assumirà la gestió directa dels hospitals de Manises i Dénia amb una transició 'rigorosa i ordenada'

    


  La concessió del departament Elx-Crevillent continuarà "mentre es mantinguin els índexs de qualitat i eficiència"

La Conselleria de Sanitat ha anunciat que assumirà la gestió dels departaments de salut de Dénia i Manises a partir de la finalització dels contractes de concessió l'any que ve i promourà per a això "una transició planificada, rigorosa i ordenada".

Tant l'informe d'anàlisi de situació com "el clima social i laboral generat" en ambdós departaments, juntament amb la necessitat de garantir la seguretat jurídica, han estat "determinants" per a prendre la decisió, expliquen des del departament que dirigeix Marciano Gómez.

Des del passat mes de juliol, recalquen, la Conselleria està treballant "en aras de vetlar per la seguretat assistencial per als i les pacients dels dos departaments i evitar situacions tan lamentables com les que es van viure amb les reversions d'Alzira i Torrevieja".

En aquest sentit, s'han publicat els anuncis previs per a la licitació de diversos serveis i s'han sol·licitat diversos informes a l'Advocacia de la Generalitat per a evitar una inseguretat jurídica que poguera generar problemes en la prestació de l'assistència.

"El principal objectiu de la Conselleria ha sigut, des del principi, garantir l'assistència als i les pacients, que no es vegen perjudicats en cap moment del procés. En aquest sentit, la setmana passada ja es van publicar en la plataforma de contractació del sector públic els anuncis previs per a licitar els serveis de bugaderia, neteja, manteniment d'equips i infraestructures, logística, seguretat, alimentació de pacients, gasos medicinals, electricitat o gas", recorden.

Aquests anuncis, apunten, permeten escurçar els terminis per a la presentació d'ofertes, que es poden reduir de 35 a 15 dies, així com agilitzar altres tràmits necessaris per a finalitzar el procés de licitació. Tot això "amb l'objectiu que els i les pacients no queden desprotegits en el moment en què es produïsca el canvi de titularitat de la gestió d'ambdós departaments".

En el cas del departament de Salut Elx-Crevillent, els informes aconsellen continuar amb la concessió, "sempre i quan es mantinguen els índexs de qualitat, es continue invertint en tecnologia, se sotmeten a un rigorós control i es continue prestant el servei amb els mateixos paràmetres d'eficiència que existeixen actualment", adverteix l'administració.

Les empreses concessionàries ja han sigut informades i en el cas de Dénia s'ha acordat que l'empresa continue prestant el servei fins al 30 d'abril, per a afavorir així un procés de transició ben planificat, rigorós, ordenat i amb totes les garanties de seguretat jurídica i assistencial.

En aquest moment està pendent de realitzar part de la tramitació administrativa necessària, que la falta de previsió de l'equip anterior i les circumstàncies derivades de l'any electoral han impedit agilitzar per a dur a terme una transició segura abans del 30 d'abril.

La finalitat, insisteix la Generalitat, és "evitar el caos que es va produir en l'assistència sanitària a Alzira i Torrevieja en el moment en què van finalitzar tots dos contractes".

Els partits de l'oposició en la Comunitat Valenciana, PSPV i Compromís, han celebrat la decisió de la Conselleria de Sanitat d'assumir la gestió d'aquests departaments de salut. "El model Alzira queda pràcticament mort. Ho hem aconseguit gràcies a la pressió de la societat civil, dels municipis i els treballadors", manifesta en un comunicat el portaveu socialista de Sanitat en Les Corts, Rafa Simó.

Els socialistes destaquen que s'ha "conseguit frenar l'afany privatitzador del PP" i que "el Consell de Carlos Mazón i l'ultradreta no tenen ni arguments ni base jurídica per a frenar les reversions sanitàries": "Han acceptat per la via dels fets que teníem raó quan deíem que la millor manera de gestionar la sanitat pública és a través de la gestió directa de la Generalitat".

Després de manifestar que "avui és un bon dia per als que creuen en la sanitat pública", el PSPV adverteix que estaran "vigilants perquè la transició es faça amb totes les garanties de qualitat, eficàcia i servei públic".

En la mateixa línia, Compromís felicita la societat civil perquè "la seua lluita ha aconseguit que es reverteixin les privatitzacions dels hospitals de Dénia i Manises". "Enhorabona, sobretot a milers de professionals que ens han cuidat dins i fora, lluitant perquè la sanitat siga pública i de qualitat. I a cada persona que s'ha organitzat per a fer-ho possible. Deixant-se la pell cada dia", assegura en un comunicat el seu portaveu de Sanitat en Les Corts.

La coalició valencianista creu que amb les reversions guanya la sanitat pública "front al negoci amb la salut que ha fet el PP durant massa anys": "El fracàs del model Alzira ha sigut notori, un model de privatització que primava que els recursos públics foren destinats a enriquir les empreses concessionàries en lloc de millorar la qualitat de la nostra sanitat pública".

No obstant això,  la oposició  recorda que "la lluita encara continua, perquè la següent reversió ha de ser la de l'hospital d'Elx-Vinalopó", ja que la Conselleria ha informat aquest divendres que la concessió d'aquest continuarà "mentre es mantinguen els índexs de qualitat i eficiència". "Estarem vigilants també perquè les concessionàries abonen els centenars de milions d'euros que encara deuen a la Generalitat i no acceptarem cap altre model de privatització", adverteix.

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal