Sánchez trasllada el seu suport a Guterres: 'Està alçant la veu d'una majoria que vol una pausa humanitària' Sánchez trasllada el seu suport a Guterres: 'Està alçant la veu d'una majoria que vol una pausa humanitària'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez trasllada el seu suport a Guterres: 'Està alçant la veu d'una majoria que vol una pausa humanitària'


   El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha eixit aquest dimecres en defensa del secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, davant les crítiques que les seues paraules han rebut per part d'Israel, que fins i tot ha demanat la seua dimissió, defenent que el que està fent és reclamar una pausa humanitària, una crida al que també s'ha sumat.

   A la seua arribada a Brussel·les per a participar en la cimera social tripartida, Sánchez ha aprofitat per a traslladar "l'afecte i suport del Govern d'Espanya i de la majoria de la societat espanyola" al secretari general de l'ONU.

   "El que està fent és alçar la veu d'una majoria àmplia de les societats en el món que el que volen és una pausa humanitària" perquè puga entrar ajuda en la Franja de Gaza i que "cesse aquest desastre humanitari, que cesse la mort indiscriminada de persones que estan patint i que d'alguna manera entre tots trobem una via diplomàtica que ens pot portar a una resolució d'aquesta greu crisi".

   Abans d'expressar el seu suport a Guterres, Sánchez ha volgut deixar clar que el Govern condemna els "atemptats terroristes de Hamàs a Israel" i defèn "el dret a la legítima defensa d'Israel dins del Dret internacional i del Dret internacional humanitari".

   No obstant això, ha afegit, que a la llum de les imatges de "morts de civils palestins, de patiment i de desastre humanitari" volia sumar-se a "totes les veus", inclòs el propi Guterres, que reclamen que "hi haja un cessament i un alto el foc humanitari que permeta l'entrada urgent d'ajuda humanitària a Gaza de forma sistemàtica, permanent i proporcionada a les extraordinàries necessitats" que en la Franja.

   En aquesta línia, el president del Govern en funcions ha confiat que "entre tots" es trobe una "via diplomàtica" que conduïsca a una resolució de la "greu crisi" que s'està donant a Orient Pròxim, "amb origen clar en l'atemptat de Hamàs en sòl israelià" i que "mereix sens dubte tota la condemna".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal