Sánchez i Diaz comencen les negociacions accelerades per a un Pacte de Govern Sánchez i Diaz comencen les negociacions accelerades per a un Pacte de Govern
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez i Diaz comencen les negociacions accelerades per a un Pacte de Govern

    


Acorden accelerar les negociacions per a aconseguir un pacte de govern a l'octubre i superar les diferències en matèria econòmico-social.

El secretari d'Estat de Drets Socials en funcions, Nacho Álvarez, ha afirmat hui, després de la reunió entre la líder de Sumar, Yolanda Díaz, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que en aquesta trobada es va abordar el tema de l'"amnistia", un assumpte en el qual totes dues formacions estan d'acord.

No obstant això, Álvarez, l'encarregat de les negociacions de Sumar amb els socialistes, ha destacat que hi ha "diferències importants" en el que respecta a l'avanç en qüestions socials i laborals que exigeixen per a renovar la coalició de govern.

"Hem estat discutint amb el Partit Socialista en aquesta reunió i en totes les reunions sobre l'agenda en el seu conjunt", va dir Álvarez en resposta a la pregunta sobre si el tema es va tractar a la reunió d'avui.

Álvarez va subratllar que Sumar no contempla un altre escenari que no siga un acord amb el PSOE, però va subratllar que no és suficient amb "qualsevol Govern". Han de ser "ambiciosos" i avançar encara més en qüestions de drets socials i laborals en aquesta nova legislatura, ja que no es pot permetre que l'Executiu funcione de manera lenta.

El secretari d'Estat va reconéixer que es va parlar de l'amnistia, però va insistir que, a més d'un acord en qüestions territorials, és necessari avançar en l'àmbit dels drets esmentats.

Quan se li va preguntar per què el PSOE evita utilitzar la paraula "amnistia", Álvarez va respondre que no entrarà a valorar els termes que utilitzen altres forces polítiques per a referir-se a l'agenda que tenen per davant, i va reiterar la importància de centrar-se tant en els avanços territorials com en els socials.

Sumar i el PSOE han acordat intensificar les negociacions amb l'objectiu d'aconseguir un acord tancat durant el mes d'octubre i superar les diferències que persisteixen entre totes dues formacions.

Entre aquestes diferències, Sumar ha destacat la necessitat d'incloure en l'acord l'aprovació d'un nou Estatut del Treball del "segle XXI" que regule el licenciament, la reducció de la jornada laboral, la implementació de permisos retribuïts per a fomentar la conciliació (dins d'una Llei de Cures) i reforçar el dret a l'accés a una vivenda assequible, entre altres qüestions.

Segons Álvarez, totes aquestes qüestions continuen pendents, tot i que va assenyalar que Sumar no negocia establint línies vermelles. "A dia d'avui, no tenim un acord en qüestions tan rellevants per a la vida", va comentar, tot i que va expressar la seua confiança en aconseguir aquest acord al llarg del mes.

A la coalició, rebutgen que la qüestió de l'aritmètica parlamentària, on forces conservadores com Junts i el PNV són clau per a la majoria al Congrés, siga una excusa per a no desenvolupar un programa de govern ambiciós des d'una perspectiva progressista. Per tant, defensen que ha d'articular-se un acord valent i amb mesures concretes, com ja va passar en 2019.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal