Riba-roja sancionarà fins a 600 euros l'abocament de productes contaminants al riu Túria Riba-roja sancionarà fins a 600 euros l'abocament de productes contaminants al riu Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja sancionarà fins a 600 euros l'abocament de productes contaminants al riu Túria

El pleno del Ayuntamiento de Riba-roja de Túria ha aprovat un reglament per a l'ús de les zones de lleure del riu Túria, que són competència municipal i que regula les accions que poden provocar problemes de convivència. Aquesta normativa inclou detalls específics sobre les infraccions i les corresponents sancions per a aquells que les incomplisquen, amb multes que poden arribar fins als 600 euros per a aquells que aboquen productes contaminants al riu.

L'objectiu d'aquest reglament és promoure la conscienciació, la convivència i la gestió eficaç del domini públic hidràulic, amb un enfocament particular en la higiene a les zones de bany, l'ús de les instal·lacions, la presència d'animals, la pràctica de jocs i esports, així com la circulació de vehicles a la zona. A més, s'estableix una temporada de bany des de l'1 de juny fins a l'1 d'octubre, amb algunes excepcions.

A més, s'afegeixen a aquestes dates la setmana de Falles, Setmana Santa, el pont de Sant Vicent i el del 9 d'Octubre, així com dies o caps de setmana fora de temporada reglamentats prèviament. A més, s'acotaran les zones exclusives aptes per al bany i, per tant, la prohibició en la resta de trams.

Així mateix, es regula la presència dels animals de companyia a les àrees recreatives del riu Túria, que hauran de circular correctament lligats per part del seu propietari i amb un mordedor aquells que siguin considerats com a gossos potencialment perillosos.

Els propietaris dels animals hauran d'impedir que els gossos o animals de companyia realitzen les seues deposicions al riu o zones adjacents, en cas contrari hauran de recollir i retirar els excrements en els dipòsits habilitats a l'efecte.

El reglament municipal regula també la circulació de vehicles per les zones properes al riu, que no podran estacionar en tota la zona no urbana d'esbarjo a menys de 100 metres de l'aigua, llevat de la zona habilitada, mentre que les acampades també es prohibeixen durant tot l'any i "a qualsevol hora", la instal·lació de tendes de campanya, així com les acampades en totes les zones del riu i adjacents.

La contaminació acústica centra uns altres dels aspectes recollits en el reglament, ja que els aparells de ràdio, cassettes, discs compactes o instruments musicals hauran de ser utilitzats amb auriculars a les zones del riu.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància d'aquest reglament com a eina per facilitar la convivència i protegir la flora i la fauna de la zona, subratllant el desig de convertir la zona del riu en un lloc de trobada i convivència durant tot l'any per als ciutadans.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal