Riba-roja formarà part de la junta de govern la Xarxa de Ciutats que Caminen per al període 2023-2027 Riba-roja formarà part de la junta de govern la Xarxa de Ciutats que Caminen per al període 2023-2027
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja formarà part de la junta de govern la Xarxa de Ciutats que Caminen per al període 2023-2027

Riba-roja de Túria formarà part de la junta de govern la Xarxa de Ciutats que Caminen per al període 2023-2027, després de la seua designació ahir en l'Assemblea General celebrada en el Museu Patio Herreriano de Valladolid.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga assisteix estos dies al 10é Congrés de l'entitat, de la qual la localitat forma part des de 2022, després de la seua aprovació per Ple. Sota el lema 'El carrer és vída', un grup d'experts i representants de les Administracions Públiques han debatut sobre la qualitat de vida i la relació existent entre la salut i l'espai públic, mitjançant tallers pràctics i experiències municipals de ciutats que destaquen per la seua conversió en zona de vianants i millora de la seguretat viària, com Pontevedra.

Estos dies s'ha parlat de la importància de la mobilitat per als vianants des del prisma de la sostenibilitat, la seguretat viària i la qualitat del medi ambient, fomentant nous hàbits de desplaçament de la població. En el marc de la programació anual de la Xarxa, Riba-roja ha anunciat que celebrarà una jornada tècnica en el municipi en 2024, amb la conversió en zona de vianants de l'entorn urbà com a eix principal.

La Xarxa de Ciutats que Caminen és una associació sense ànim de lucre, en la qual participen ajuntaments i altres administracions públiques compromeses amb la 'caminabilitat', amb l'objectiu que els vianants siguen els màxims protagonistes de la mobilitat urbana i de l'espai públic. Huitanta ajuntaments i tres diputacions formen part de la Xarxa que representa a prop de 10 milions d'habitants. Entre estes figuren les poblacions valencianes d'Almàssera, Xàtiva, Bonrepòs i Mirambell, Alfara del Patriarca, Gata de Gorgos, Manises, Riba-roja de Túria, València i Alacant.

L'Ajuntament de Riba-roja ha treballat en els últims anys en esta línia, amb la conversió en zona de vianants d'alguns espais públics com la Plaça de la Torre, l'entorn de la Plaça de l'Estació, l'ampliació de zona per als vianants en la Carretera Vilamarxant, així com la creació de més de 12 quilòmetres de carril cicle-vianants que annexionen el centre urbà amb les urbanitzacions del terme municipal.

Esta acció se suma a l'aposta del consistori pel transport públic, amb el Connecta Metro i el arRibabús, els aparcaments de proximitat i en breu, s'implantarà un sistema de lloguer de bicicletes elèctriques. Este és un dels quatre projectes aprovats Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana amb una subvenció de 536.400 euros, que possibilitaran a més el rènting d'un autobús elèctric, la instal·lació de 5 aparcaments segurs per a bicicletes i la col·locació d'un punt de recàrrega per a autobús elèctric municipal.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha assenyalat 'el nostre compromís amb la mobilitat és màxim. En 2020 aprovem en PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible), que estableix una sèrie de directrius i actuacions que anirem implementant en el municipi, per a aconseguir que els carrers siguen espais per a caminar i socialitzar. Un exemple d'això serà la conversió en zona de vianants del Camí de les Ànimes o la renaturalització del Barranc dels Moros. També estem treballant en el primer anell per als vianants que circumval·larà tot el nucli urbà'.

En els últims cinc anys, l'Ajuntament de Riba-roja ha elaborat diversos documents estratègics en els quals es plasma una clara i decidida aposta per un canvi de l'actual model de mobilitat com el Pla Estratègic (PlanRiba), Revisió Pla Post - Covid (Riba-Plus), PAUS, PMUS i el Pla d'Acció Agenda 2030 (PUAM).

Per a Robert Raga, 'estes accions van encaminades a un model de ciutat amable que facilita la mobilitat per als vianants dels nostres veïns i veïnes, i l'ús de mitjans de transport segurs, saludables i nets, que ens permetran reduir les emissions de CO₂ en el transport, que és un dels grans objectius de l'Agenda 2030'.

Durant l'Assemblea es va anunciar a Pamplona com a pròxima amfitriona del 11é Congrés de la Xarxa de Ciutats que Caminen que se celebrarà en 2024. La ciutat navarresa juntament amb Miajadas, Vilagarcía de Arousa, Braga i Barcelona han sigut guardonades amb els Premis Ciutats que Caminen 2023.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal