Riba-roja de Túria enceta un nou projecte per al Centre Polivalent Cultural amb ampli suport multipartidista Riba-roja de Túria enceta un nou projecte per al Centre Polivalent Cultural amb ampli suport multipartidista
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria enceta un nou projecte per al Centre Polivalent Cultural amb ampli suport multipartidista

       


  

En una decisió ampla, el plenari municipal ha aprovat el plantejament detallat per a la construcció del Centre Polivalent Cultural a la localitat, comptant amb el suport del PSPV, Compromís i Esquerra Unida-Podem, mentre que el PP i Vox s'han abstingut. Aquesta iniciativa, amb una inversió prevista de 5,7 milions d'euros, té com a finalitat principal proporcionar un espai adequat per al Conservatori Professional de Dansa, alliberant així l'actual conservatori de música.

L'edifici del Centre Polivalent està previst que tinga una superfície de 4.638 metres quadrats distribuïts en quatre plantes. Aquest projecte posarà fi a una llarga paralització de les obres que es remunta a l'any 2011, quan es van dur a terme les fases inicials de la construcció. La nova estructura proporcionarà 14 aules de dansa, diverses sales polivalents, aules teòriques, així com espais administratius, vestuaris, magatzems i altres instal·lacions essencials per al seu funcionament eficient.

El procés de licitació i adjudicació de les obres es realitzarà de manera transparent i sota el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb un inici previst per al 2024 i un termini màxim d'execució de 18 mesos. Amb una inversió conjunta de 5,7 milions d'euros, el finançament s'obtindrà tant del pressupost municipal de Riba-roja de Túria, aportant 2,7 milions d'euros, com de la Generalitat Valenciana, amb una aportació de 2,9 milions d'euros.

A més de satisfer les necessitats del Conservatori de Dansa, l'execució d'aquest projecte també té com a objectiu alliberar les instal·lacions actuals que comparteixen el Conservatori de Música i Dansa a l'edifici veí de la Casa de la Cultura-Auditori. Aquesta reubicació és una resposta directa al creixement constant de les dues institucions i a les noves exigències establertes per la Conselleria.

El projecte no només simbolitza un avenç significatiu per a la comunitat de Riba-roja de Túria, sinó que també representa una prioritat per a l'administració local, que ha treballat incansablement per a fer realitat aquesta infraestructura tant esperada. L'alcalde Robert Raga ha remarcat la importància d'aquesta iniciativa i ha afirmat que "la finalització del Centre Polivalent no només enfortirà les dotacions públiques sinó que també proporcionarà un entorn adaptat a les necessitats actuals i futures del Conservatori Professional de Dansa".

Amb la posada en marxa d'aquesta nova infraestructura cultural, Riba-roja de Túria enceta un capítol prometedor per al desenvolupament artístic i cultural de la localitat, demostrant així el compromís continu de la comunitat amb l'educació i la difusió de les arts escèniques.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal