Riba-roja de Túria Condemna la Violència a Orient Pròxim: "Una Declaració per la Pau i els Drets Humans per al 27 d'octubre" Riba-roja de Túria Condemna la Violència a Orient Pròxim: "Una Declaració per la Pau i els Drets Humans per al 27 d'octubre"
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria Condemna la Violència a Orient Pròxim: "Una Declaració per la Pau i els Drets Humans per al 27 d'octubre"

 L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció que condemna la violència utilitzada per Hamàs i les forces militars d'Israel en el conflicte actual d'Orient Pròxim. Aquesta moció va rebre el suport del PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida Podem i el Partit Popular, i Vox es va abstenir.

La moció socialista aprovada va incorporar algunes esmenes del grup Compromís a més dels vots d'Esquerra Unida Podem i el Partit Popular, en les quals es demana al Govern d'Espanya que exigeixi al Govern d'Israel i als representants de Palestina "el compliment de les resolucions de les Nacions Unides" i l'adopció de les iniciatives necessàries per garantir que l'ajuda de cooperació continuï arribant al poble palestí.

El text de la moció del PSOE de Riba-roja de Túria condemna fermament els recents atacs del grup terrorista Hamas cap a Israel, que han originat el conflicte. Al mateix temps, "rebutgem enèrgicament l'ús de la resposta militar sobre la població civil que comporta un sofriment innecessari i la pèrdua de vides humanes a ambdues parts del conflicte", ja que això pot "violar els diferents tractats internacionals sobre la protecció dels drets humans."

De fet, el Quart Conveni de Ginebra prohibeix mesures que causen sofriment innecessari a la població civil i obliga a la protecció i al respecte dels drets humans i la seguretat de la població civil en zones de conflicte. Així, la moció es subratlla en la posició actual del Consell Europeu que destaca el dret d'Israel a defensar-se i l'obligació de vetllar per la protecció de tots els civils, de conformitat amb el Dret Internacional Humanitari.

La moció defensa que "totes les forces polítiques amb un clar sentit democràtic i defensores dels drets humans i normes internacionals han d'unir-se en aquest esforç per la pau i la justícia a Orient Pròxim, igual que en altres conflictes bèl·lics que actualment amenacen la pau global i són focus d'injustícies sobre la població civil."

El PSOE de Riba-roja de Túria conclou que, en presentar aquesta moció davant de l'escalada de la violència a Orient Pròxim, "reafirma el seu compromís amb la pau, la justícia internacional i la solidaritat amb totes les víctimes del conflicte i estén aquesta invitació oberta a totes les forces polítiques de Riba-roja de Túria amb valors democràtics i defensores dels drets humans perquè s'uneixen a aquesta causa."

La moció aprovada pel ple acorda, a més, la "Declaració Institucional sobre la situació actual a Orient Mitjà" i la lectura pública del manifest que tindrà lloc el proper divendres 27 d'octubre a les 19:30 hores sota el nom "Concentració per la pau a Orient Mitjà".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal