Rescatades ahir tres pasteres a la costa alacantina amb una trentena de persones Rescatades ahir tres pasteres a la costa alacantina amb una trentena de persones
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rescatades ahir tres pasteres a la costa alacantina amb una trentena de persones

 En les últimes hores d'ahir, s'han produït diversos rescats de pateres a la costa d'Alacant, posant de manifest la continuïtat dels reptes relatius a la immigració irregular en aquesta regió costanera. Tres embarcacions han estat localitzades, però les ubicacions exactes no es detallen en la informació disponible.

La primera patera va ser localitzada prop d'Altea, amb deu persones a bord, totes d'origen magribí. L'operació de rescat va ser coordinada després que la Guàrdia Civil rebés un avís i es va realitzar amb l'ús de la Lancha de Salvament Tabarca. Aquesta operació va culminar amb l'arribada de les persones rescatades al port d'Altea a prop de les 23.29 hores.

Poc després de la mitjanit, una altra patera va ser trobada prop de Benidorm, en aquest cas, transportant dotze persones. Aquest grup estava format per onze homes i una dona. Aquesta patera es destacava per ser una embarcació a motor amb una eslora de cinc metres. Per aquest rescat, es va mobilitzar l'unitat Salvamar Leo, i les persones rescatades van ser portades a Alacant poc abans de les 4.00 hores.

L'última d'aquestes troballes va ser realitzada prop de Santa Pola, on una patera va ser localitzada a les 16.24 hores. A bord d'aquesta embarcació hi havia entre 8 i 12 persones, totes elles homes. Una unitat Salvamar Leo va ser enviada per a l'operació de rescat en aquest cas.

Aquestes operacions de rescat són un recordatori de la necessitat de continuar la vigilància i els esforços per a garantir la seguretat i el benestar de les persones que es veuen obligades a emprendre viatges perillosos en busca d'una vida millor. La regió costanera d'Alacant, amb les seves platges i costes, continua sent un punt d'arribada per a molts immigrants que busquen una nova oportunitat a Espanya. Els equips de Salvament Marítim i la Guàrdia Civil han estat actius en les operacions de rescat per garantir la seva seguretat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal