PSPV exigeix a Mazón que revertisca el 'retrocés'dels 100 dies de govern PSPV exigeix a Mazón que revertisca el 'retrocés'dels 100 dies de govern
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PSPV exigeix a Mazón que revertisca el 'retrocés'dels 100 dies de govern

   Torró acusa el president de tindre actituds masclistes i "escàs aspecte moral" per fer-li l'ullet en l'última sessió de control

   La síndica del PSPV a Les Corts, Rebeca Torró, ha reclamat al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que revertisca les mesures adoptades en els seus primers cent dies de govern, en considerar que han "trencat per complet la convivència" i han suposat el "retrocés" de la Comunitat Valenciana.

   En la seua rèplica en la sessió de control, Mazón ha defès que l'única cosa que han revertit és "el govern més car i sectari de la història i amb més pressió fiscal i endollats", cosa que ha recordat que van decidir els valencians en les urnes. "Comprenc que cada dia estiga sent una llosa per a vosté: se li nota", ha llançat a Torró.

   Durant la seua intervenció, la síndica socialista ha exigit a Mazón que es "comporte com president i no com a portaveu de l'oposició", així com que abandone els "discursos buits", siga "capaç de donar explicacions creïbles" i "estudie i llija".

   Torró ha exposat cinc exemples dels cent dies del Consell que comparteixen PPCV i Vox: "Del millor sistema d'Espanya contra la violència masclista a pactar amb maltractadors i negar-la; d'injectar 900 milions a les rendes mitjanes a perdonar 900 milions als quals més tenen; d'una educació amb llibres gratuïts a professors sense aula i transport; de curar milers de malalts d'hepatitis a permetre fumar en les terrasses; de crear instruments per a recuperar els diners que van robar a eliminar-los i posar consellers vinculats a trames de corrupció".

   Segons ha denunciat, això suposa que en cent dies han alçat "'tot per l'aire'" després de huit anys de governs del Botànic que van aconseguir "alçar la hipoteca reputacional" de la Comunitat. També ha comparat "el pacte de la vergonya" amb Vox a l'acord estatal PSOE-Sumar que "dona resposta als problemes reals de la gent".

   Sobre les reversions a gestió pública dels departaments sanitaris de Dénia i Manises, confirmades per a 2024, ha afirmat que ja estaven "canalitzades" pel Botànic i "no han pogut fer gens per a parar-les". "Encara que vullguen disfressar les seues intencions, el seu objectiu era i és el negoci", ha recalcat, i ha qüestionat si és creïble que "els passejos d'Alberto de Rosa -president de Ribera Salut- pel Palau de la Generalitat són casuals".

   A més, la síndica i exconsellera ha advertit Mazón que no tolerarà "cap falta de respecte ni cap actitud masclista", ja que ha denunciat que en la passada sessió de control ell li va fer l'ullet en acabar la seua intervenció; "un gest indigne d'un president de la Generalitat. "Li faria l'ullet a Joan Baldoví?", ha preguntat sobre el síndic de Compromís.


"NI AIXÒ ÉS EUROVISIÓ NI VOSTÉ ÉS CANDIDAT"

   Durant el debat, el diputat socialista José Muñoz ha exigit a Mazón que "deixe de convertir Les Corts en un circ perquè això no és Eurovisió ni vosté és candidat".

   La portaveu del Consell, Ruth Merino, li ha replicat amb que no pensen "tornar arrere" i seguiran donant passos per a "una verdadera cohesió social" mitjançant mesures com la bonificació de l'impost de successions: "No estem baixant imposats als rics, hem començat pels més vulnerables".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal