Pedrós (CVC) diu que l'AVL 'té la paraula' sobre el valencià: 'No pot ser que no li donem legitimitat absoluta' Pedrós (CVC) diu que l'AVL 'té la paraula' sobre el valencià: 'No pot ser que no li donem legitimitat absoluta'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pedrós (CVC) diu que l'AVL 'té la paraula' sobre el valencià: 'No pot ser que no li donem legitimitat absoluta'


   La presidenta en funcions del Consell Valencià de Cultura (CVC), Dolors Pedrós, ha defès que sobre el valencià l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) és "la que té la paraula". Per això, ha subratllat el suport a aquesta institució normativa que dona l'òrgan consultiu que ella encapçala. "No pot ser que no donem legitimitat absoluta a l'AVL".

   "En això estàvem, estem i estarem", ha declarat Pedrós a Europa Press abans d'entregar la memòria anual del 2022 del CVC a Les Corts, preguntada per si contemplen algun nou pronunciament respecte a l'ús del valencià davant mesures anunciades pel Consell com reformar la Llei de Plurilingüisme.

   Pedrós ha recordat que "la llengua s'ha de respectar des de les institucions, que són més que legítimes". "I sobre la llengua, la que té la paraula és l'AVL, que va sorgir a partir d'un treball del CVC", ha subratllat.

   A la fi d'agost, el CVC va mostrar en xarxes socials el seu suport a l'Acadèmia després de les manifestacions del conseller d'Educació, José Antonio Rovira, en les quals assegurava que no creu que aquesta entitat "tinga la veritat absoluta" sobre el valencià.

   L'AVL va emetre hores abans un comunicat en el qual advertia Rovira (PP) que "posar en dubte la mateixa AVL i la seua normativa lingüística, així com pretendre reavivar un conflicte que s'ha demostrat socialment estèril i artificial, incideix negativament en la vertebració lingüística, cultural i social del nostre poble".

   Per la seua banda, els cinc consellers del PP en el Consell Valencià de Cultura --Marta Alonso, Ascensión Figueres, José María Lozano, José Vicente Navarro i Inmaculada Vidal Bernabé-- van firmar una carta oberta dirigida a Pedrós en la qual li acusaven d'haver realitzat una "desviació impròpia" de les funcions i responsabilitats d'aquest organisme pel missatge "inadequat" de suport a l'AVL.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal