Milers de persones reclamen a València 'llibertat' per al poble palestí: 'Cal posar fi al genocidi' Milers de persones reclamen a València 'llibertat' per al poble palestí: 'Cal posar fi al genocidi'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Milers de persones reclamen a València 'llibertat' per al poble palestí: 'Cal posar fi al genocidi'


Avui a València, una multitudinària manifestació ha sacsejat les principals vies del centre històric de la ciutat. Les veus de milers de persones han cridat al món per reclamar la "llibertat" per al poble palestí. En aquest esdeveniment, s'ha exigit de manera enèrgica que la comunitat internacional pose fi al que molts qualifiquen de un genocidi contra la població civil de la Franja de Gaza. A més a més, s'ha reclamat la plena aplicació dels Principis Universals de Drets Humans com una prioritat inajornable.

#València #PoblePalestí #DretsHumans #Genocidi #Manifestació #Palestina

La convocatòria de la marxa, organitzada per l'associació Boicot, Desinversions i Sancions País Valencià (BDS), ha tingut com a punt de partida la plaça de la Reina a les 12.00 hores. Amb un recorregut que ha abraçat diversos carrers de la ciutat, ha conclòs a la plaça del Temple, davant de la Delegació del Govern.

Un clam d'indignació

Els participants, en un acte carregat d'emoció, han format un cercle humà al voltant de la plaça de la Reina. Al centre d'aquesta concentració, s'han disposat desenes de fotografies de les víctimes mortals dels atacs d'Israel. Cada imatge, acompanyada de vetlles, portava un missatge clar: "víctimes del genocidi israelià".

A més a més, els assistents han mostrat el seu suport amb nombroses banderes de Palestina i pancartes amb lemes com 'Alto al genocidi sionista a Gaza. Visca la lluita del poble palestí', així com cartells amb expressions com 'La guerra no és amb xiquets' o 'Un holocaust no justificat'. El clam de la gent ha estat alt i clar, corejant consignes com "Palestina vencerà", "Israel culpable, Europa responsable" o "Gaza sagnant i el món mirant".

València alça la veu:  La importància d'aquesta manifestació radica en ser la quarta que el BDS celebra a València. Arnau Bas Beneito, un dels membres de l'associació, ha assegurat que aquesta ha estat la marxa "amb més assistents fins al moment". L'objectiu, segons ha destacat, és mantenir viva la consciència de la gent pel dret inalienable del poble palestí a tenir drets.

Un crit pel dret a la vida

Les xifres que ens arriben de la zona ens parlen d'un drama humà inacceptable. "En tres setmanes han mort més de 7.000 persones, entre els quals hi ha més de 3.000 xiquets", ha assenyalat Arnau Bas Beneito. En aquest context, s'ha denunciat la posició d'Espanya, que molts qualifiquen de lamentable, i s'ha exigit que el Govern prenga una postura ferma en suport al poble palestí.

Una crida a la responsabilitat internacional

El BDS, amb el suport de milers de persones a València, ha denunciat el que consideren "el pitjor genocidi televisat del segle". També han assenyalat que nombroses empreses i governs de l'Atlàntic Nord són còmplices d'aquesta situació, i lamentablement, Espanya no ha estat una excepció, mirant cap a una altra banda.

Suport valencià

La manifestació ha comptat amb la presència de representants polítics valencians, com la diputada Isaura Navarro de COMPROMIS i el diputat estatal d'ESQUERRA UNIDA Nahuel González. També s'ha vist a la Coordinadora d'Esquerra Unida i Exconsellera de Participació Ciutadana - Rosa Pérez-, que ha aportat un nombrós grup de participants, així com antics regidors coneguts de la ciutat com Grezzi (Compromis).

Avui, València s'ha unit a la veu global que crida a posar fi a aquesta situació insostenible, amb un crit clar i ferm per la llibertat i els drets humans del poble palestí.

 



 

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal