Medi Ambient i La Pobla de Vallbona es reuneixen per a impulsar el projecte de la bassa de laminació a Sant Antoni Medi Ambient i La Pobla de Vallbona es reuneixen per a impulsar el projecte de la bassa de laminació a Sant Antoni
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Medi Ambient i La Pobla de Vallbona es reuneixen per a impulsar el projecte de la bassa de laminació a Sant Antoni

L'alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, ha mantingut una reunió amb la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, amb l'objectiu que el projecte de la bassa de laminació previst en la localitat veïna de Sant Antoni de Benaixeve, reba un impuls per a ser una realitat el més prompte possible.

La nova infraestructura, segons informen,  ajudarà a pal·liar problemes d'inundacions en habitatges de la Pobla de Vallbona i Sant Antoni de Benaixeve, tenint una capacitat per a fins a 36.500 metres cúbics d'aigua, i estant connectada a fins a quatre connectors de pluvials que recolliran l'aigua, alleujant els habituals problemes d'acumulació d'aigua en les zones afectades.

El projecte està dissenyat en una parcel·la del municipi de Sant Antoni de Benaixeve en la zona limit de Montesano. Existint una controvèrsia perquè és originat des del municipi de La Pobla i afecta tant a La Pobla com a Sant Antoni que pateixen els problemes de les inundacions. Però alguns veïns plantegen que eixa bassa "pot ser un niu de conflictes futurs", per la necessitat de manteniment continuat i el fet que no queda clar si anirà totalment coberta, o simplement oberta a cel ras i quí es farà carrec. D'acord amb aqueix projecte pendent de ratificar per totes dues parts, dependrà que en el futur la bassa no cause problemes veïnals. En qualsevol cas, la solució a les inundacions que pateix tant la part de la Pobla de Vallbona (fonamentalment), com algunes zones limítrofes en Montesano de Sant Antoni., precisen d'una solució.

La visita respon a la intenció de la Pobla de Vallbona que este projecte, vital per a cobrir necessitats de veïns de diverses urbanitzacions del municipi, reba l'impuls que necessita, per a ser una realitat i deixar arrere els problemes recurrents d'inundacions en estes zones, segons indica l'alcalde de la Pobla Abel Martí.

Martí ha agraït "la gran disposició de la consellera per a tirar avant el projecte, oferint una resposta a les persones que esperen que els donem una solució al seu problema". A més de indicar que ha estat en contacte "fa poques setmanes  amb l'Ajuntament de Sant Antoni, del qual estem pendents perquè culmine la seua part perquè la Generalitat puga iniciar l'obra", ha recordat Martí, asseverant que en les dues reunions ha exiit convençut que totes les parts estem d'acord que el projecte és de vital necessitat i que tirarà avant".

A més d'amb la bassa, el projecte comptava amb quatre col·lectors pluvials, que amb les futures modificacions s'espera que siguen més, que recolliràn l'aigua de més de 2,5 milions de metres quadrats corresponents als  termes municipals als quals donarà cobertura.

A més, la bassa tindrà instal·lades tres bombes d'extracció amb capacitat per a desguassar-la en un termini de 24 hores. 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal