Manifestació a València en Suport al Poble Palestí Manifestació a València en Suport al Poble Palestí
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifestació a València en Suport al Poble Palestí

   Una jove d'ascendència palestina demana als governs que "facen alguna cosa": "Cap ésser humà hauria de patir així"

#Palestina: #Gaza

Una marxa d'estudiants a València ha clamat aquest dijous en defensa del poble palestí i ha exigit als líders europeus "justícia" i "trencar tota relació" amb Israel per la seua actuació a Gaza. És una tragèdia humanitària que "ens dol en primera persona", han asseverat.

La marxa, convocada pel Sindicat d'Estudiants del País Valencià, ha arrancat cap a les 12.00 hores des de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València i ha avançat per diversos carrers cèntrics de la ciutat fins a arribar a la Plaça de l'Ajuntament. Diverses ciutats espanyoles s'han sumat també a aquesta convocatòria de vaga en suport al poble palestí.

Els assistents, molts dels quals han portat banderes de Palestina i amb el signe de la pau, han corejat aconseguisques com "Gaza no plores, tornaran els teus colors", "Era un hospital no una base militar" o "On estan, no es veuen, les sancions a Israel".

Així mateix, s'han pogut llegir pancartes amb els lemes 'Alt al genocidi sionista a Gaza. Visca la lluita del poble palestí', 'La Unió Europea és còmplice del genocidi sionista. N'hi ha prou d'opressió imperialista', així com cartells amb expressions com 'Parem el genocidi Palestí' o 'No hi ha justícia sota ocupació'.

En finalitzar la concentració s'ha llegit un manifest que ha fet balanç de les morts que s'han produït en la Franja de Gaza en aquests últims dies i s'ha mostrat la total repulsa davant fets i "tota la solidaritat amb el poble palestí".

"Més de 5.000 morts, quasi 2.000 d'ells xiquets i xiquetes. 16.000 ferits. 800.000 desplaçats i 6.000 bombes en sis dies. Tot això està passant a uns quants quilòmetres d'ací, però ens dol en primera persona", han asseverat.

En aquest sentit, han insistit en la necessitat de prendre mesures d'urgència i de trencar "tota relació amb Israel" i han retret als líders europeus la seua "inacció" enfront del conflicte.

"Porten anys mirant cap a un altre costat i protegint, armant i finançant a l'Estat d'Israel a pesar dels seus crims. Perquè per als imperialistes i els capitalistes, els seus interessos econòmics, geoestratègics i militars estan per damunt de tot", han assenyalat.

El coordinador del Sindicat d'Estudiants del País Valencià, Carlos Taronger, ha condemnat la "sagnia" i "carnisseria" a la Franja de Gaza i ha advocat per trencar relacions amb "absolutament totes les potències que estan avalant el genocidi escomès per Israel".

Per la seua banda, una de la manifestants, Sara Awad, jove d'ascendència palestina, ha demanat a tots els governs que "es moguen" i que "facen alguna cosa" perquè "la gent està morint-se". "Em pareix un genocidi en tota regla i ha de canviar perquè si no van a seguir patint d'aquesta manera i cap ésser humà hauria de patir així", ha postil·lat.

"El que més em dol és la injustícia que està patint ara mateix la gent de Gaza. Aquest càstig col·lectiu que estan patint ara mateix és injust no tenen cap culpa del que està passant. És una ocupació constant que porten patint 75 anys i té pinta que ho van a seguir patint", ha conclòs.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal