L'executiva d'Esquerra Unida del País Valencià manifesta la seua decepció i malestar per la manera en la qual s'han dut a terme les negociacions per a conformar els nous òrgans de representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.
Esquerra Unida Manifesta el Seu Malestar Amb la FVMP: La Desaparició de la Veu Municipalista Valenciana"
L'executiva d'Esquerra Unida del País Valencià ha expressat el seu profund malestar davant de la situació actual que ha provocat la seua exclusió de la conformació dels òrgans de representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Després de les eleccions municipals del 28 de maig, on van aconseguir nou alcaldies i una significativa quantitat de vots, Esquerra Unida es troba ara sense veu en una entitat clau per a la defensa dels interessos locals.
Entre els arguments que justifiquen la queixa d'Esquerra Unida:
La tradició democràtica, que havia marcat la consensuada representació de les forces polítiques en aquesta federació, ha sigut ara interrompuda de manera sorprenent. Aquesta interrupció planteja serioses preocupacions sobre la reducció del pluralisme polític i la possible intenció de marginar una força municipalista com Esquerra Unida, que ha estat capaç d'obtenir una representació significativa a través del territori valencià.
Esgraint la recent pèrdua de representació en les Corts Valencianes per la barrera de la Llei d'Hondt, sorgeix una possible confusió intencionada en la decisió de marginar a aquesta força política de la FVMP. En aquest sentit, és crucial destacar la responsabilitat que recau sobre el PSPV i Compromís en aquesta situació. La seua decisió d'excloure Esquerra Unida de la FVMP pot ser interpretada com un acte que minva la representació municipal valenciana en un moment en què l'equilibri polític de la regió requereix diàleg i inclusió.
Aquesta situació ha generat una crítica generalitzada i una crida contundent a la reflexió i a la reconsideració de la decisió presa per part de les forces que han provocat aquesta exclusió. El pluralisme polític i la representació municipal són pilars fonamentals de la democràcia local, i qualsevol acció que minve aquests principis ha de ser sotmesa a una anàlisi crítica i a una rectificació en positiu.
Així plantejen, "la necessitat d'establir un diàleg constructiu i inclusiu entre les diferents forces polítiques es fa evident en aquest context. La defensa del municipalisme valencià i la representació justa i equitativa de les diverses veus polítiques han de ser la prioritat en la presa de decisions rellevants per al futur del nostre territori. És hora de restablir la confiança i d'impulsar un marc de treball que promoga la cooperació i el respecte mutu per al bé comú del poble valencià".
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :