Llíria instal.la depòsits per a recollir Oli Domèstic usat en 22 punts del municipi Llíria instal.la depòsits per a recollir Oli Domèstic usat en 22 punts del municipi
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria instal.la depòsits per a recollir Oli Domèstic usat en 22 punts del municipi


L'Ajuntament de Llíria ha adoptat mesures significatives per promoure la recollida i el reciclatge de l'oli domèstic utilitzat a la localitat. La Concejalía de Gestió de Residus ha anunciat la instal·lació de 22 contenidors especialitzats en diversos llocs del municipi, amb l'objectiu d'afavorir la comunitat en la recopilació d'aquest tipus d'oli.

Aquests contenidors estan estratègicament distribuïts en diverses àrees, tant en el nucli urbà com en les urbanitzacions. En el nucli urbà, els trobem a llocs com els carrers Juan Izquierdo, la plaça Major, Sant Francesc, Marc Corneli Nigrí, Pintor Josep Manaut, del Pilar, Alcublas i a l'avinguda dels Furs, aquesta última amb tres contenidors. A més a més, també es localitzen en urbanitzacions com Vall de Llíria, Oasi de Sant Vicent, El Caramello, Montecollado, Camp de Llíria, El Regalon, Puig-i-lis, Sant Gerard, Montaragó, La Joliesa, L’Alt de Botigueta i El Secanet.

La regidora de Gestió de Residus, Mª Cruz García, ha ressaltat que aquesta iniciativa pretén apropar els punts de recollida a la ciutadania, ja que fins ara s'havien de desplaçar fins a l'ecoparc de Llíria o esperar la visita dels ecomòvils. Amb aquests nous contenidors, l'objectiu és simplificar la recollida i el reciclatge de l'oli domèstic utilitzat, fent-lo més accessible i còmode.

Reclamacions al Consorci

D'altra banda, la regidora García ha aprofitat l'oportunitat per instar el Consorci València Interior a augmentar el nombre de contenidors per al reciclatge de paper i plàstic, especialment en les urbanitzacions, on es detecta una evident carència d'aquests dipòsits.

En una recent reunió amb l'entitat supramunicipal encarregada de la gestió de residus, s'ha decidit dur a terme un estudi sobre les necessitats locals, amb l'objectiu d'ampliar el nombre de punts de recollida i millorar la freqüència de recollida. No obstant això, la regidora ha expressat la seua preocupació pel retard en la realització d'aquest informe, ja que ja fa tres anys que estan esperant i encara no s'ha presentat res. Aquesta situació dificulta la promoció del reciclatge en les urbanitzacions de Llíria.

En aquest sentit, la regidora ha exigit més diligència al Consorci i una solució per a la disparitat de dades amb relació al nombre de contenidors, ja que l'entitat assegura que en disposa de més de 30, mentre que l'Ajuntament no té constància d'aquesta quantitat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal