Llinares compareixerà el 14 de novembre a les Corts per explicar els presumptes casos d'assetjament sexual a Antifrau Llinares compareixerà el 14 de novembre a les Corts per explicar els presumptes casos d'assetjament sexual a Antifrau
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llinares compareixerà el 14 de novembre a les Corts per explicar els presumptes casos d'assetjament sexual a Antifrau

En la data assenyalada del proper 14 de novembre, Joan Llinares compareixerà davant Les Corts per donar compte dels suposats episodis d'assetjament sexual que han sorgit en el si d'Antifraude.

El màxim responsable de l'Agència Valenciana Antifraude, Joan Llinares, ha anunciat la seua compareixença davant la comissió de Hisenda de Les Corts Valencianes programada per al 14 de novembre. Aquesta aparició té com a objectiu oferir explicacions sobre les investigacions relacionades amb dos suposats casos d'assetjament sexual dins de l'organisme. A més, Llinares s'endinsarà en els processos disciplinaris que s'han dut a terme contra dues treballadores, qui han sigut objecte de mesures cautelars que impliquen la seua suspensió i la retenció del seu sou.

La decisió de compareixer davant Les Corts Valencianes ha sigut presa de manera unànime en la comissió, arran de la sol·licitud del Partit Popular i la petició personal de Joan Llinares, com a resposta a les informacions difoses en les últimes setmanes per 'Las Provincias'.

D'acord amb aquestes informacions, dues funcionàries d'Antifraude van presentar denúncies assegurant haver rebut missatges de contingut sexual no desitjat mentre s'elaborava el pla d'igualtat de l'organisme. Després d'una investigació interna, es va iniciar un expedient per la filtració de dades i es va sol·licitar la seua suspensió immediata en l'ocupació i la retenció del seu sou com a mesura cautelar.

Addicionalment, els sindicats UGT-PV i CCOO PV van denunciar que en aquesta investigació es va accedir al seu compte de correu electrònic sense autorització. Això va portar a ambdós sindicats a presentar una queixa davant la Mesa de Les Cortos, exigint la cessació immediata de les actuacions, atès que Antifraude depèn del parlament autonòmic.

Fa algunes setmanes, la portaveu del Consell, Ruth Merino, va afirmar que esperaran a la compareixença de Llinares abans de pronunciar-se sobre la queixa dels sindicats. No obstant això, va destacar que es tracta d'un tema de gran complexitat i sensibilitat, sobre el qual la Generalitat podrà expressar opinions, però no molt més, ja que la potestat de cessar a Llinares, en cas de considerar-ho necessari, recau en Les Corts.

Els diferents grups parlamentaris també han expressat els seus punts de vista. El Partit Popular va sol·licitar explicacions immediates, ja que la situació els ha causat estupor. El PSPV va advocar per respectar els terminis i va rebutjar qualsevol forma de discriminació o assetjament laboral, mentre que Compromís va assegurar que el titular d'Antifraude ha d'oferir les explicacions pertinents.

Amb la compareixença propera, Les Corts Valencianes estan preparades per abordar aquest assumpte delicat i d'interès públic. La transparència i la rendició de comptes són elements crucials en casos com aquest, i la compareixença de Joan Llinares marca un pas cap a la recerca de la veritat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal