Les víctimes de violència de gènere augmenten un 8,2% a la Comunitat encara que la xifra de denúncies es manté estable Les víctimes de violència de gènere augmenten un 8,2% a la Comunitat encara que la xifra de denúncies es manté estable
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les víctimes de violència de gènere augmenten un 8,2% a la Comunitat encara que la xifra de denúncies es manté estable

Segons l'Informe trimestral sobre Violència de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el nombre de dones víctimes de violència de gènere a la Comunitat Valenciana ha augmentat en un 8,2% al segon trimestre de 2023 en comparació amb el mateix període de l'any anterior.  #ViolenciaDeGénero #Valencia

L'informe destaca que s'han registrat un total de 6.764 víctimes, dels quals 4.238 eren espanyoles i 2.526 eren estrangeres. Tot i aquest augment, la xifra de denúncies es va mantenir estable, amb 6.885 denúncies presentades als òrgans judicials, la qual cosa representa només un lleuger descens del 0,3% en comparació amb l'any anterior.

A més, algunes dades rellevants identificades són:

- 408 víctimes espanyoles i 415 estrangeres es van acollir a la dispensa de l'obligació legal de declarar contra els presumptes agressors.

- En l'àmbit penal, es van adoptar 2.457 mesures judicials penals de protecció de les víctimes, incloent-hi ordres d'allunyament i prohibició de comunicació.

- Pel que fa a les sentències, un 92,5% de les 1.225 sentències dictades pels jutjats amb competències en violència sobre la dona van ser condemnatòries.

Així mateix, la Comunitat Valenciana ocupa la tercera posició al país en quant a la taxa de víctimes de violència de gènere per cada 10.000 dones, amb una taxa de 25,5, després de Balears i Múrcia.

Malgrat els esforços per combatre aquesta problemàtica, aquest informe posa de manifest la necessitat de reforçar les mesures de prevenció i protecció per a les víctimes de la violència de gènere a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, és important reconèixer els esforços del Consell General del Poder Judicial i altres institucions per proporcionar una lluita contundent contra aquesta lacra social. Cal un esforç continuat per sensibilitzar la societat i fomentar una cultura de respecte i igualtat de gènere.

D'altra banda, en aquesta anàlisi exhaustiva, s'ha exclòs l'examen de les perspectives a llarg termini per a la prevenció de la violència de gènere a la Comunitat Valenciana, així com els factors socioeconòmics i culturals que podrien contribuir a aquest fenomen. Aquesta anàlisi inicial se centra principalment en les xifres recopilades durant el segon trimestre de l'any i les respostes judicials i institucionals relacionades amb aquesta problemàtica.

L'augment de les víctimes de violència de gènere a la Comunitat Valenciana destaca la importància de posar en marxa mesures efectives per protegir les dones i prevenir aquests casos a . És fonamental una acció coordinada entre institucions, la societat civil i altres actors per aconseguir una erradicació efectiva d'aquesta greu problemàtica social.


   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal